ZAVRŠILA SEZONA Četvorica hrvatskih nogometaša na EURO putuju kao trofejni igrači

Nedjelja, 29. svibnja 2016. 11:17 Napisao/la  SC

Luku Modrića (Real Madrid), Ivana Rakitića (Barcelona), Marija Mandžukića (Juventus) i Andreja Kramarića (Leicester) povezuju najveći klupski uspjesi u europskom nogometu

Finalnom utakmicom Lige prvaka između Real Madrida i Atletica (6:4, 11m) u Milanu je završila klupska sezna 2015/16. Sa stanovišta pojedinačnog učinka hrvatskih nogometa,  sezona nikada nije bila uspješnija.

Najbolji hrvatski nogometaši ove sezone osvojili su Ligu prvaka i tri nacionalna prvenstva u Ligama petice.

Luka Modrić postao je prvi hrvatski nogometaš, koji je dvaput osvojio Ligu prvaka. Modrić je obje titule osvojio u dresu Real Madrida, obje u finalima protiv gradskog rivala Atletica.

U objema finalima (2014, 2016) Modrić je igrao važnu ulogu, hrvatski reprezentativac stožerni je igrač službeno najbolje europske momčadi u sezoni 2015/16.

Ivan Rakitić standardni je igrač aktualnog španjolskog prvaka. Barcelona je u zanimljivoj završnici sezone postala prvak ispred finalista Lige prvaka, Atletica i Real Madrida.

Rakitić igra u najboljoj momčadi uvjerljivo najbolje lige na svijetu, Primera je ove sezone ponovo osvojila Ligu prvaka (Real Madrid) i Europsku ligu (Sevilla).

Mario Mandžukić glavni je napadač prvaka Serije A. Juventus je ove sezone Scudetto osvojio malo teže nego prethodnih godina, ali Madžukićev klub toliko dominira u talijanskom nogometu da Seria A postaje dosadna kao i Bundesliga zbog Bayerna.

Usput, Juventus je u ove sezone u četvrtfinalu Lige prvaka ispao upravo od Bayerna.

Andrej Kramarić više nije igrač senzacionalnog engleskog prvaka, hrvatski reprezentativac otišao je iz Leicestera na kraju sezone, kada je potpisao za Hoffenheim.

Kramarić se u jesenskom dijelu sezone bezuspješno pokušao nametnuti treneru Leicestera Claudiju Ranijeru, proljetni dio sezone igrao je u Hoffenheimu kao posuđeni igrač.

Tek je kraj sezone pokazao zašto Kramarić nije uspio u Premierligi. Leicester je prošle sezone postao najbolja engleska momčad, titulu prvaka Kramariću nitko ne može oduzeti.

Luku Modrića (Real Madrid), Ivana Rakitića (Barcelona), Marija Mandžukića (Juventus) i Andreja Kramarića (Leicester) povezuju najveći klupski uspjesi u europskom nogometu ove sezone. Četvorica hrvatskih reprezentativaca na EURO putuju kao trofejni igrači.

Dejan Lovren neće putovati na EURO zbog nabrijane sujete i sukoba s izbornikom Antom Čačićem. Često osporavani stoper Liverpoola ove sezone igrao je u vrhunskoj formi sve do finalne utakmice Europske lige.

Sevilla je u finalu pobijedila Liverpool (3:1) i uskratila Lovrenu jedinstvenu mogućnost da se na kraju sezone pridruži odabranima s trofejom pobjednika Europske lige.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.