Izvršni odbor HNS-a u srijedu određuje sudbinu izbornika Nike Kovača

Ponedjeljak, 07. rujna 2015. 09:28 Napisao/la  SC

Izbornici u svim nacionalnim timovima ovisi o rezultatu, znamo što donosi plasman na EP, kaže predsjednik HNS-a Davor Šuker

Davor Šuker trenutačno je najtraženija osoba u hrvatskom nogometu, svih zanima sudbina izbornika Nike Kovača koji očigledno više ne živi u ljubavi s većinom igrača hrvatske reprezentacije. Remi protiv Azerjbejdžana i poraz od Norveške spustile su Hrvatsku na treće mjesto u skupini odakle se do Francuske može zaobilaznim putem kroz dodatne kvalifikacije. Ima Hrvatska priliku vratiti se na drugo mjesto, ali je prvi uvjet pobijediti Bugarsku i Maltu. Uz onakav pristup ni rezultat utakmice protiv slabašne Malte nije izvjestan.

- Izbornici u svim nacionalnim timovima ovisi o rezultatu. Znamo što donosi plasman na EP. Kada je odlazak, svi su veseli, kada ne idemo na europska i svjetska prvenstva, onda moraš povući neke korake. Ne razmišljam sad o izborniku, bit ćemo pametniji u srijedu. Kroz nekoliko dana imamo sjednicu Izvršnog odbora pa ćemo promišljati o budućnosti. Moramo napraviti analizu svega što se sve dogodilo. Gdje smo bili 1. travnja, gdje smo bili 1.lipnja i gdje smo sada. Znamo da Norveška igra s Maltom i Italijom, postoje još šanse, rekao je Šuker za HTV.

Predsjednik HNS-a smijenio je Igora Štimca neposredno pred ždrijeb dodatnih kvalifikacija za odlazak na SP, kada se osmjehnula sreća pa se igralo protiv Islanda. Uoči Štimčeva odlaska reprezentacija je na terenu u utakmici protiv Škotske izgledala vrlo slično kao u utakmici protiv Norveške. Vidjelo se da igrači ne slijede izbornika, naprotiv!

Analogija je jasna, na potezu je Izvršni odbor HNS-a...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.