HRVATSKA - TURSKA Fatih Terim: Nismo se stigli dobro pripremiti za utakmicu

Nedjelja, 04. rujna 2016. 20:09 Napisao/la  SC

Terim je ovoga  puta izvan reprezentacije ostavio nekoliko zvijezda turskog nogometa

Fatih Terim je u nedjelju proslavio 63. rođendan, pa ne treba čuditi njegovo dobro raspoloženje na službenoj press-konferenciji uoči sutrašnjeg kvalifikacijskog ogleda Hrvatske i Turske.

Iskusni stručnjak ovoga je puta izvan reprezentacije ostavio nekoliko zvijezda turskog nogometa (Arda Turan, Burak Yilmaz, Caner Erkin, Hakan Balta, Gökhan Gönul, Selcuk Inan...), i u Maksimir je stigao s bitno pomlađenom momčadi.

- Arda Turan? Na ovaj način sam odlučio oformiti momčad, bez Arde Turana i to je sve što ću reći na tu temu. Prošlo je otprilike dva mjeseca od utakmice na Europskom prvenstvu, no tamo se radilo o utakmici za plasman, ovo je nešto sasvim drugačije, kazao je Fatih Terim, pa nastavio:

- Znamo koliko je kvalitetna Hrvatska, mnogo puta smo se međusobno susretali s njom. Naravno da smo kvalifikacije željeli započeti lakšom utakmicom, a ne odmah sa snažnom Hrvatskom. Činjenica je da se naši igrači nisu uspjeli jako dobro pripremiti za ovaj susret, a imamo i igrače koji ne igraju redovito u svojim klubovima.

Turskoj ipak neće nedostajati motiva...

- Moramo igrati bez straha. Kao što ste vidjeli na Europskom prvenstvu, ne predajemo se do posljednjeg trenutka.

Kakva je skupina?

- U skupini smo s vrlo snažnim reprezentacijama. No, nadam se da ćemo otići na Svjetsko prvenstvu u prijateljsku Rusiju s kojom smo u sve boljim odnosima. Hrvatska je u našoj skupini najjača, ma oni su jedna on najboljih reprezentacija cijelih kvalifikacija.

U Maksimiru neće biti gledatelja...

- Da, nažalost bit će to utakmica bez navijača. A, navijači su izuzetno važni u velikim utakmicama. Slično iskustvo imali smo u Frankfurtu i mogu potvrditi da nisu iste utakmice bez navijača. Neće biti lako igračima, bilo bi puno ljepše i ugodinije igrati pred navijačima. Mi smo mladi i pomalo neiskusni. Ali, naši braniči moraju odnekuda krenuti. Vjerujem u njihovu kvalitetu i uglavnom steći će novo iskustvo ovom utakmicom, završio je Terim.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.