Ivica Olić: Uvijek sam išao preko maksimuma, drugačije ne mogu

Ponedjeljak, 26. svibnja 2014. 09:27 Napisao/la  SC

Iza mene je odlična godina i nadam se  da će bez obzira na godine ovo biti moje Svjetsko prvenstvo, kaže 35-godišnji Olić

Ivica Olić spada u veterane u Bad Tatzmannsdorfu, prvi put je na Svjetskom prvenstvu igrao 2002. godine u Japanu. Vrijeme prolazi, izbornici se mijenjaju, Olić je u svim kombinacijama budući da uvijek daje maksimum

- To je možda i bio moj problem, nisam baš znao dozirati i tako sam naučio svoje tijelo - zato i trajem toliko dugo. Uvijek sam išao preko maksimuma, drugačije ne mogu. Kad dođe trening, ponese me, to je u meni. Kada budem mogao lagano, završit ću karijeru. Imao sam peh prije velikih natjecanja, ali ne mislim na to. Iza mene je odlična godina i nadam se da ću odraditi dobre pripreme, da će bez obzira na godine ovo biti moje Svjetsko prvenstvo, kaže 35-godišnji Olić.

Iza Olića je naporna bundesligaška sezona na kraju koje je produljio ugovor s Wolfsburgom:

- Perišić i ja imali smo desetak dana stanke i neizbježno je da dođe do malo opuštanja, tako da se osjeti da opet imamo dva treninga dnevno. No, svjesni smo da nam treba dobra baza, a nemamo mnogo vremena. Poslije krećemo s uigravanjem. Uvjeti su nam odlični, teren je stvarno jako dobar, hotel je blizu i imamo svoj mir. To nam je najpotrebnije, dobar odmor i priprema za sljedeći napor. Krenuli smo žestoko i već se pomalo osjećaju plodovi ovog rada. Nadam se da će igrači proći pripreme bez poteškoća i da ćemo spremni dočekati Svjetsko prvenstvo, kaže Olić.

Hrvatska će otvoriti Svjetsko prvenstvo 12. lipnja protiv Brazilaca, a potom slijede okršaji s Kameruncima i Meksikancima.

- Brazil je favorit ne samo skupine, nego cijelog Svjetskog prvenstva. S obzirom na njihovu kvalitetu, prepuštamo im glavnu ulogu, dok će se Hrvatska, Kamerun i Meksiko boriti za drugo mjesto. Brazil sada ima bolju obranu nego 2006. godine. Tada smo izgubili 1:0, no mogli smo do boda, a nisu oni sada svemirci da se ne može protiv njih. Ima dovoljno vremena da se upoznamo s Kamerunom i Meksikom, oni sigurno vide svoje prilike, ali vjerujem da ćemo naći put do drugog kruga, smatra Olić.

Ivica Olić spada u skupinu hrvatkih igrača, koji su igrali finale Lige prvaka, ali nisu slavili poput Luke Modrića:

- Očekivao sam tvrdu utakmicu, s obzirom da je Atletico ove sezone pokazao protiv dobrih momčadi da je neugodna momčad i da može igrati protiv svakoga. Sjajno su se držali 80 minuta, nisu dozvolili Realu gotovo ništa. Real je tada krenuo na sve ili ništa, a nogomet se igra do zadnjeg sučevog zvižduka. Atleticu se dogodio mali pad fizičke spreme i koncentracije, a Real je u produžetku bio bolji i zasluženo slavio. Svima nam je drago zbog Luke, htjeli smo vidjeti pehar u njegovim rukama, zaključuje Olić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.