Ivan Rakitić: Bilo bi lijepo vidjeti Luku Modrića kako podiže pehar!

Utorak, 11. lipnja 2024. 13:10 Napisao/la  SC

Mi smo zemlja s oko četiri milijuna stanovnika pa se čini nestvarnim naš učinak na velikim natjecanjima, kaže Rakitić

Ivan Rakitić
Ivan Rakitić

Ivan Rakitić u razgovoru za španjolski AS najavio je utakmicu između Hrvatske i Španjolske:

- Bilo bi dobro da istom utakmicom  završi prvenstvo, naglasio je Rakitić:

Hrvatska i Španjolska zadnju natjecateljsku utakmicu igrali su u finalu Lige nacija, Španjolska je bila bolja nakon jedanaesteraca:

- S obzirom na to da ste tada vi pobijedili, bio bi red da mi osvojimo Euro, poručio je Rakitić španjolskoj javnosti.

- Naravno da sam uzbuđen uoči prvenstva, jer volim nogomet i svoju nacionalnu reprezentaciju. To osjećam sada, a isto ću osjećati i za deset godina. Tu su igrači iz moje generacije kojima je ovo možda zadnji ili predzadnji ples, poput Modrića, Perišića, Vide, Petkovića... Tu su i mlađi igrači koji su iskoračili poput Pašalića u Atalanti ili Lovre Majera. Prolaze godine, a Kramarić nastavlja zabijati golova u Bundesligi, Livaković se osjeća jako dobro. Imamo Gvardiola u Cityju koji je po meni među najbolja tri braniča u svijetu. Mi smo zemlja s oko četiri milijuna stanovnika pa se čini nestvarnim naš učinak na velikim natjecanjima, posebice na svjetskim prvenstvima. To se kosi s logikom, ističe Rakitić.

Posebno je Rakitić nahvalio Zlatka Dalića:

- Ne samo zbog nogometa nego i mentaliteta, Zlatko je veliki psiholog, rekao je Rakitić.

S Lukom Modrićem čuo se nakon što je reprezentacija posjetila Vatikan:

- S Modrićem sam razgovarao o tom posjetu. Bilo je to lijepo putovanje u Vatikan, nadam se da će im pomoći na Europskom prvenstvu. Poštujem sve religije, ali sam uvjereni katolik. Molim se svaki dan, kazao je Rakitić i poručio sljedeće:

- Bilo bi lijepo vidjeti Modrića kako podiže pehar Europskog prvenstva!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.