Igor Štimac dan kasnije: Ja sam odgovorna osoba i neću se skrivati kada treba braniti poraze!

Subota, 08. lipnja 2013. 20:42 Napisao/la  SC

Čini mi se da se sve pokušava napraviti da Sammir ne uspije u hrvatskoj reprezentaciji,  to je ozbiljan problem u našem društvu, kaže izbornik Igor Štimac

Igor Štimac dan nakon utakmice protiv Škotske hladne je glave još jednom analizirao razloge poraza kojim je Hrvatska kompromitirala plasman na SP i ugled četvrte reprezentacije na svijetu.

 

- Ja sam prvi koji preuzima odgovornost. Ako je bilo pogrešaka, prvo ih je bilo s moje strane, a onda tek igrači dolaze na red. Nisam od onih koji će se sakriti kada treba preuzeti odgovornost. Uvijek sam pokazivao da sam odgovorna osoba i neću se skrivati kada treba braniti poraze i kada treba braniti ozbiljan posao. Nastavit ćemo raditi u još jačem ritmu nego do sada, inzistirati na dodatnim obvezama i nadam da ćemo time uvećati šanse za plasman na SP. U konačnici, u većini slučajeva Hrvatska se na velika natjecanja plasirala u dodatnim kvalifikacijama. Ali nismo još odustali od prvog mjesta, kaže Štimac.

 

 

Utakmicu je Štimac dan kasnije ipak vidio malo drugačije:

 

- Bez obzira na ishod utakmice i što je poraz bolan, gledajući snimku vidio sam kreaciju koja je ipak bila dovoljna za pobjedu. Imajući u vidu da nam je protivnik postigao pogodak koji se događa jednom u sto godina, takav se poraz jednostavno dogodio. Na planu taktike bili smo prije svega uskraćeni za izostanak ključnih igrača. Nikada se prije utakmice ne govori o onima koji nedostaju, jer treba bodriti one koji će igrati. Međutim, teško je bilo nadoknaditi Luku Modrića i Vedrana Ćorluku.

 

Hrvatska je igrala bez dvojice, a Škotska  bez 13 igrača:

 

- Zbog toga što se potenciralo da će toliko škotskih igrača nedostajati stvorio se dojam da Škoti dolaze na ljetovanje. Upozoravao sam da su Škoti ozbiljan protivnik, nacija koja se nikada ne predaje i naglašavao da Škote do sada nitko nije deklasirao. Jesu ih pobijedili, ali nisu deklasirani.

 

Relaksirajuće pripreme u Hercegovini u javnosti su percipirane kao odmor:

 

- Možda bi bilo bolje da su svi igrači otišli svaki za sebe sedam dana na odmor kao što su išli drugi. Ovako su bili u režimu u kakvoj mora biti momčad, trenirali su i na tim se treninzima radilo. To što smo imali dvije zajedničke večere i družili se s navijačima u Hercegovini trebalo bi nam služiti na ponos.

 

Sammir je vječna tema u Štimčevu mandatu:

 

- Čini mi se da se sve pokušava napraviti da Sammir ne uspije u hrvatskoj reprezentaciji. Nije se čekao kraj utakmice, zviždalo mu kod svakog dodira s loptom. To je ozbiljan problem u našem društvu.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.