Igor Štimac zna sastav za Srbiju, Mario Mandžukić i Ivica Olić predvode napad

Srijeda, 20. ožujka 2013. 20:28 Napisao/la  I. V.

Moguća je kombinacija u kojoj će utakmicu početi Niko Kranjčar, što bi značilo da se na mjesto desnog braniča vraća Darijo Srna. Ta je kombinacija nešto razigranija, što se može pokazati presudnim u igri na postavljenu srpsku obranu

Igor Štimac odavno zna momčad koja će u petak istrčati na maksimirski travnjak, kvalifikacijsku utakmicu protiv Srbije vjerojatno počinju: Pletikosa – Vida, Ćorluka, Šimunić, Strinić – Srna, Vukojević, Modrić, Rakitić – Olić, Mandžukić.

Moguća je kombinacija u kojoj će utakmicu početi Niko Kranjčar, što bi značilo da iz momčadi ispada Domagoj Vida i da se na mjesto desnog braniča vraća Darijo Srna. Ta je kombinacija nešto razigranija, što se može pokazati presudnim u igri na postavljenu srpsku obranu.

Ivica Olić opet igra u vrhunskoj formi u Wolfsburgu i prema svemu sudeći u prednosti je pred konkurencijom (Eduardo, Jelavić, Kalinić, Petrić). Kada spremni Olić igra u tandemu s Mandžukićem hrvatski napad izgleda izuzetno fizički moćno, takve trkače kapacitete ima malo koja reprezentacija na svijetu. Tandem Olić – Mandžukić poglavito je važan kada se pritišće zadnja linija protivničke obrane, što će izborniku Štimcu sigurno biti jedan od prioriteta.

Na mjestima stopera (Ćorluka, Šimunić) nepoznanica nema, lijevi bok ima samo jedno izgledno rješenje (Strinić), Luka Modrić i Ivan Rakitić igraju u takvoj formi da bi bili standardni i u jačim momčadi od hrvatske reprezentacije.

Budući da je Josip Radošević doživio trenutak slave u eksperimentalnoj Štimčevoj fazi, Ognjen Vukojević prirodno se nameće kao najbolje rješenje na mjestu destruktivnog veznog igrača. I to je to!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.