IGOR ŠTIMAC PRIZNAJE

Ovo je rad bivšeg stručnog stožera, hvala im još jednom

Srijeda, 12. rujna 2012. 09:39 Napisao/la  SC

Nemamo dobro izbalansiranu momčad, jako je bilo teško proći kroz ovaj mini-ciklus, kaže Štimac

Igor Štimac imao je razloga za zadovoljstvo osvojenim bodom u Bruxellesu. Hrvatske reprezentacija nije odigrala partiju koja će se pamtiti, ali je bod osvojen na autoritativan način:

- Mene veseli angažman, koji je bitno drugačiji od onoga koji je naša publika gledala u prve dvije utakmice. To samo potvrđuje potencijal koji će ubuduće biti prisutan na svakoj utakmici. Neće se više moći zakazati ni u jednom bitnom elementu nogometne igre. Hrvatska može bitno bolje od ovoga, taj ćemo prostor izgrađivati tijekom vremena. Vidjeli ste da ovako sjajnom protivniku možemo parirati i s nekoliko igrača koji su načeti ili nisu spremni, kaže Štimac.

Belgija je prividno dominirala, poglavito je pritisnula početkom drugo dijela:

- Nije nas Belgija pritisnula u drugom dijelu, svjesno smo se povukli. Obavili smo željene izmjene, željeli smo s Olićem dobiti na brzini i agresivnosti. Tražili smo malo više mirnoće kada dobijemo loptu, da kroz posjed lopte dođemo do njihova gola. Nažalost, Modrić je još uvijek umoran, nema svježinu. Kada Luka bude pravi, Hrvatska će ovakve utakmice lakoćom dobivati.

Način igre vrlo je sličan načinu prethodnog izbornika:

- Morate razumjeti da tek počinjem raditi s ovom momčadi. Ovo što su igrači prezentirali protiv Makedonije i Belgije rad je bivšeg stručnog stožera, hvala im još jednom. Nažalost, nemamo još dobro izbalansiranu momčad, neki su odigrali deset utakmica prošli mjesec, neki nisu odigrali ni jednu utakmicu. Jako je bilo teško proći kroz ovaj mini-ciklus, mislim da smo ostvarili dobar rezultat, a ubuduće možemo očekivati samo bolju Hrvatsku, smatra Štimac.

Uvođenje mladog Josipa Radoševića, najmlađeg debitanta u povijesti, izazvalo je polemike:

- Polemike me ne zanimaju. Radošević je opravdao povjerenje koje mu je ukazano, blistao je prvo poluvrijeme, bio na pravom mjestu. Žao mi je što nije blokirao onaj udarac Gilleta za pogodak, bio je kratak jedan korak. Ne zanimaju me oni koji traže dlaku u jajetu. Radošević je pokazao da u Hrvatskoj ima potencijala, samo treba imati hrabrosti gurnuti mlade igrače u vatru, zaključuje Štimac..

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.