Igor Štimac slavi 45. rođendan dan pred utakmicu protiv Makedonije

Četvrtak, 06. rujna 2012. 08:22 Napisao/la  I. J.

Igor Štimac rođen je 6. rujna 1967. godine u Metkoviću

Igor Štimac u četvrtak slavi danas 45. rođendan. Rođen je 6. rujna 1967. godine u Metkoviću, nogometnu karijeru započeo je u rodnom gradu u redovima tamošnjeg ligaša NK Neretve. Potom je prešao u Hajduk, u karijeri igrao je za Dinamo iz Vinkovaca,  španjolski Cadiz, engleske klubove Debry County  i West Ham United. Karijeru je zaključio u najdražem bijelom dresu Hajduka.

Za reprezentaciju bivše države odigrao je 4 susreta i postigao 2 gola, dok je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 53 susreta, 2 puta bio je strijelac. Osvojio je s reprezentacijom Jugoslavije do 20 godine 1987. godine Svjetsko prvenstvo u Čileu. S reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine osvojio je brončanu medalju. Kao trener do sada je vodio Hajduk, Cibaliju i Zagreb.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.