IGOR ŠTIMAC PREDSTAVLJEN

Za hrvatski nogomet dolaze bolji dani

Petak, 06. srpnja 2012. 14:36 Napisao/la  SC

Vjerujem da ćemo hrvatskom narodu priuštiti puno veselja, rekao je Igor Štimac

U Hotelu Esplanada u Zagrebu počelo je novo razdobolje hrvatskog nogometa. Davor Šuker, novi predsjednik HNS-a, Igor štimac, novi izbornik, Alen Bokšić, njegov prvi pomoćnik i  Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a zajedno su krenuli u nove izazove.

- Želimo ujediniti hrvatski nogomet, to nije floskula već realnost. Samo zajedničkim snagama možemo uspjeti i podignuti naš nogomet, rekao je Šukerpotvrdivši da će raditi besplatno, te najavivši sastanak s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem.

Vrbanović: Arbitraža neće imati milosti prema klubovima
Na pitanja o stanju Prvoj ligi umjesto Šuker brzo je uskočio Damir Vrbanović.
- HNS će pomoći ligaškom nogometu. U subotu idemo na sjednicu prvoligaša u Opatiju. Moramo zajedno raditi na rješavanju problema. Arbitraža neće imati milosti, tko ne bude plaćao svoje igrače, oni će odmah moći napustiti klubove, rekao je Damir Vrbanović potvrdivši da više neće imati nikakvu funkciju u Dinamu.

- Nema nam druge nego uhvatiti se u koštac s huliganima. Trebamo pomoć predsjednika, Ministarstva sporta, pravosuđa... Ne želimo biti prvi u plaćanju kazni zbog huligana, dodao je Šuker najavivši kroz dvije sezone smanjenje Lige na 10 klubova, upravo suprotno od onoga što je današnji izbornik zagovarao.

Prije predstavljanja Igora Štimca kao novog izbornika uslijedio je kratak film o njegovoj sportskog karijeri, a prije dolaska za mikrofon uslijedio je mali vatromet uz konfete. Šuker mu je darovao brazilski dres na kojem je pisalo 2014.

- Za hrvatski nogomet dolaze bolji dani. Vjerujem da ćemo hrvatskom narodu priuštiti puno veselja, kao u najboljim vremenima hrvatske reprezentacije. Ne želimo se samo plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazil, već odigrati važnu ulogu. Učinit ćemo sve da to napravimo, da donesemo nužnu dozu drskosti, rekao je novi izbornik.

- Naša skupina je najteža u kvalifikacijama. Bitno mi je da igrači daju sve na terenu svjesni činjenice kako je nastala ova država za koju se mnogi borili. Najbolji ćemo biti protiv Srbije, to sam siguran. Što se tiče stučnog stožera uskoro ćemo objaviti sva imena, rekao je Štimac osvrnuvši se i na činjenicu da je zagovarao Ligu 16.

- Jesam, zagovarao sam Ligu 16, ali nisam uspio. Očito se problemi u klubovima ne mogu rješiti preko noći. Vjerujem da možemo krenuti u bolju budućnost, zaključio je Igor Štimac.

 

 Fotogalerija Slavko Midzor/PIXSELL

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.