Igor Štimac ostaje izbornik: Da ja odem, tražili bi smjenu Šukera, pa Mamića...

Subota, 12. listopada 2013. 20:25 Napisao/la  SC

Ja sam s nekim ljudima iz HNS-a doveo hrvatski nogomet gdje je sada. Iz tog razloga mogu biti miran, neće nitko od mene tražiti ostavku sada kad imamo praktički osigurane dokvalifikacije, kaže Štimac

Igor Štimac obratio se naciji posredstvom televizijskih kamera, dan nakon poraza od Belgije izbornik je progovorio za Novu TV. Prvo, nacija mora biti zadovoljna, jer poraz nije ostavio nikakve posljedice na izborniku koji ostaje čvrst u svojim uvjerenjima:

- Polazim od jedne osnovne stvari. Ja sam s nekim ljudima iz HNS-a doveo hrvatski nogomet gdje je sada. Iz tog razloga mogu biti miran, neće nitko od mene tražiti ostavku sada kad imamo praktički osigurane dokvalifikacije. Od početka ciklusa imam podršku Davora Šukera. Nisam ja sporan, jer oni koji su vikali ne traže samo moju smjenu, da ja odem, onda bi isto vikali Šukeru, pa Mamiću..., smatra Štimac.

Prema Štimčevu mišljenju nema razloga ni za kakve kritike:

- Neka mi ti kritičari kažu je li Hrvatska ispala u utrci za SP, ili izgubila šanse ili je izborila dokvalifikacije. Na temelju čega dolaze te kritike? Očito, sad kad sam ja izbornik nije važan rezultat nego ljepota igre. Neću se obazirati na to nego odraditi ciklus do kraja najbolje što znam. Mislim da sam nakon svega što sam dao hrvatskom nogometu zaslužio barem da u miru radim, kaže Štimac.

Što se tiče nešto daljnje budućnosti, Štimac ni tu ne vidi problema:

- Nisam ušao u ovaj posao jer mi je prioritet novac niti ovisim o njemu. Ovo radim s puno strasti, iz ljubavi prema našem nogometu i jer vjerujem u momčad koju imam. Moram doći do razine da svi koji su uključeni u rad sa mnom vjeruju kao što ja vjerujem i da se onda možemo na najvišem nivou natjecati s najboljima, zaključuje Štimac

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.