Igor Štimac debitira protiv Makedonije: Osjećam se ugodno, bolje nego prije Splita

Četvrtak, 06. rujna 2012. 13:45 Napisao/la  SC

Ne bojim se ni jednog makedonskih igrača. Ne poznajem ni izbornika Makedonije, ali mislim da imam nešto lakši posao od njega s obzirom da imam bolje igrače, kaže Štimac

Igor Štimac održao je zadnju konferenciju za novinare uoči utakmice protiv Makedonije, koja se u petak (20.45) igra u Zagrebu. Uoči debija u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman na SP 2014. godine, izbornik Štimac isijava optimizam:

- Osjećam se ugodno, bolje nego prije Splita. Što se više bliži utakmica, sve sam mirniji. Vidim na igračima želju da prezentiraju ono što Hrvatska jest, kaže Štimac.

Makedonske novinare najviše je zanima koliko Štimca uopće zanimaju makedonski igrači:

- Nemojte mi zamjeriti, ali ne bojim se ni jednog makedonskih igrača. Ne poznajem ni izbornika Makedonije, ali mislim da imam nešto lakši posao od njega s obzirom da imam bolje igrače. Ako smo koncentrirani, možemo igrati protiv bilo koga na svijetu, kazao je Štimac

Na izravno pitanje hoće li Hrvatska pobijediti, Štimac ipak nije ponudio izravni odgovor:

- Ako dečki ponove u utakmici ono što su pokazivali na treninzima, sigurno slavimo. Bez podcjenjivanja protivnika. Cijenim Makedoniju, ali ovdje igra samo Hrvatska, kazao je Štimac.

Oko sastava naše reprezentacije Štimac nema nepoznanica:

- Znam sastav, došao sam do 14, 15 igrača na koje računam za Makedoniju, zaključuje Štimac

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.