IGOR ŠTIMAC OBJAŠNJAVA

Trebali smo ući s više karaktera i htijenja

Utorak, 26. ožujka 2013. 23:36 Napisao/la  SC

Ispalo je da smo se probudili i uštimali tek u zadnjih pola sata, kaže Štimac

Igor Štimac ostvario je najtežu i najdražu pobjedu kvalifikacijama, izbornik hrvatske reprezentacije pogodio je promjenom rasporeda i zamjenama u drugom dijelu utakmice kada je trebalo stizati 0:1.

- Do sada nismo imali ovakvo iskustvo, nikada nismo morali juriti rezultat. Nije bilo lako, jer je domaćin bio jako raspoložen. Očito da su im dvije pobjede protiv Škotske silno dignule raspoloženje. Na nama se vidjelo da smo umorni i da će dogoditi ono o čemu smo govorili: pražnjenje nakon utakmice protiv Srbije. Nismo imali preciznost, nismo imali brzine, ni protok lopte u prvom poluvremenu. Ispalo je da smo se probudili i uštimali tek u zadnjih pola sata, kaže Štimac.

U prvom je dijelu momčad stajala previše razvučeno, lopta u središnjici nije kolala kao što se očekivalo:

- Badelj je evidentno bio indisponiran od samog početka, bio je vrlo neprecizan. Htjeli smo poentirati s Badeljovom svježinom u odnosu na Kovačića, koji se potrošio protiv Srbije. Zakazali smo tamo gdje smo trebali imati svježeg igrača, što nismo mogli očekivati. Pogodili smo s promjenama, tri nova igrača unijela su dodatnu energiju, imamo sreću da imamo kvalitetnu klupu. Na kraju smo dobili zasluženo. Imao smo opet dobrog Pletikosu, koji nas je spasio u nekoliko situacija, ali su i oni imali raspoloženog vratara, koji ih je spasio nekoliko puta. Bojao sam se ove utakmice! Nije Wales protivnik od kojega bismo morali strahovati, ali nakon utakmice kakva je bila protiv Srbije, teško je bilo igrati. Protiv Walesa je trebao ući s više karaktera, više htijenja što nismo učinili, a onda je bilo teško loviti njihov ritam, zaključio je Štimac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.