HRVATSKA U KINI Davor Šuker dogovorio nastup reprezentacije na prvom China Cupa

Utorak, 22. studenog 2016. 10:03 Napisao/la  SC

U kakvom će sastavu putovati Hrvatska nije poznato, ali je poznato da će najveći europski klubovi (R. Madrid, Barcelona, Juventus, Inter...) teško pustiti najbolje igrače da se zabavljaju u Kini

Na prvom izdanju China Cupa, od 10. do 15. siječnja 2017. godine u provinciji Guangxi, sudjelovat će i hrvatska nogometna reprezentacija.

Hrvatska nastupa u uglednom društvu domaćina Kine, Islanda s kojim igra u istoj kvalifikacijskoj skupini za SP u Rusiji, te Čilea, dvostrukog aktualnog osvajača Copa Americe.

Četiri će sudionika prvo odigrati polufinalne utakmice, koje će  biti određene ždrijebom,  a potom će se pobjednici 15. siječnja boriti za trofej, dok će poraženi polufinalisti igrati za treće mjesto.

- Brojni poznati nogometaši i treneri proslavili su Hrvatsku diljem svijeta, pa tako uživamo visok ugled i u Kini. Veselimo se ovom turniru i prilici da promoviramo naš nogomet u zemlji poput Kine te se nadam da će China Cup otvoriti još više prigoda da naši igrači i treneri odigraju ulogu u razvoju kineskog nogometa, rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

- Veselimo se pokazati snagu i šarm južnoameričkog nogometa kineskim navijačima. Želimo osvojiti prvi China Cup i tako pokazati zašto je naša reprezentacija aktualni pobjednik Copa Americe, izjavio je Arturo Salah, predsjednik Čileanskog nogometnog saveza, čija reprezentacija drži šesto mjesto na FIFA-ljestvici.

U kakvom će sastavu putovati Hrvatska nije poznato, ali je poznato da će najveći europski klubovi (R. Madrid, Barcelona, Juventus, Inter...) teško pustiti najbolje igrače da se zabavljaju u Kini.

S druge strane, Kinezi sigurno neće isto platiti nastup hrvatske reprezentacije u najboljem ili pričuvnom sastavu.  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.