KVALIFIKACIJE ZA EP 2024 Hrvatska u još jednoj utakmici napada bez klasičnog prvoga napadača, Zlatko Dalić počinje utakmicu s Andrejom Kramarićem u vrhu napada

Utorak, 28. ožujka 2023. 11:30 Napisao  I. V.

Dalić ima kronični problem s kojim se uspješno nosio u zadnjem ciklusu, kada je svjetsku broncu osvojio bez klasičnog prvoga napadača

Hrvatska u još jednoj utakmici napada bez klasičnog prvoga napadača, Zlatko Dalić počinje utakmicu s Andrejom Kramarićem u vrhu napada

Sudeći prema najavama iz Turske, izbornik Zlatko Dalić večerašnju (20.45) utakmicu u Bursi mogao bi početi u sljedećem sastavu: Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Perišić - Kramarić.

Čini se da je Dalić odustao od eksperimenta s Petrom Musom u vrhu napada u početnoj postavi, Hrvatska u još jednoj utakmici napada bez klasičnog prvoga napadača.

Andrej Kramarić opet bi trebao igrati isturenije u vrhu napada, što nije njegova prirodna pozicija.

Na toj poziciji Kramarić može biti opasan, kada momčad igra na postavljene obrane kao što je Hrvatska igrala protiv Walesa, Kramarić je najbolji kada se nalazi u tzv. međuprostorima, kao u situaciji kada je postigao pogodak u Splitu.

Drugačije se Kramarić snalazi na širokom prostoru, gdje do izražaja više dolaze brzina i moć.

Dalićevo razmišljanje prije utakmice protiv Turske još jednom u prvi plan gura problem s kojim se izbornik uspješno nosio u zadnjem ciklusu, kada je osvojio svjetsku broncu bez klasičnog prvoga napadača.

Time je uspjeh u Kataru u stručnom smislu značajniji od uspjeha u Rusiji, kada je Dalić osvojio srebro i posebice od bronce u Francuskoj, kada je pokojni Ćiro Blažević osvojio broncu.

U Francuskoj i Rusiji igrale su dobro izbalansirane momčadi, koje su bile predisponirane za velike rezultate, u Kataru je Dalić izvukao više nego što se moglo očekivati od momčadi koja će večeras igrati u Turskoj.

U odnosu na Katar, nedostaje samo Dejan Lovren.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.