EP 2023: Hrvatska U-21 reprezentacija saznala protivnike u završnici

Utorak, 18. listopada 2022. 19:53 Napisao/la  SC

Naravno da se Španjolci izdvajaju kao momčad koja bi trebala biti favorit skupine, ali Rumunjska i Ukrajina sigurno nisu bolje od nas, kaže Igor Bišćan

EP 2023: Hrvatska U-21 reprezentacija saznala protivnike u završnici

Hrvatska U-21 reprezentacija u završnici Europskog prvenstva 2023. godine igra u skupini sa Španjolskom, Ukrajinom i Rumunjskom, tako je odlučio ždrijeb održan u utorak.

Europsko prvenstvo održava se od 21. lipnja do 8. srpnja 2023. godine u Gruziji i Rumunjskoj, prvi put je jedna završnica europskog prvenstva postala izlučna za plasman na jedne olimpijske igre.

Uz domaćina Francusku, na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine iz Europe će igrati tri najbolje reprezentacije u završnici Europskog prvenstva 2023. godine.

Igor Bišćan drugi put vodi U-21 reprezentaciju u završnici jednog europskog prvenstva, ovaj put može osvojiti olimpijsku vizu.

 - Možemo biti zadovoljni ždrijebom, dobili smo Rumunjsku kao jednog od domaćina, Ukrajinu i Španjolsku. Naravno da se Španjolci izdvajaju kao momčad koja bi trebala biti favorit skupine, ali Rumunjska i Ukrajina sigurno nisu bolje od nas. Rumunjska će kao domaćin biti vrlo nezgodna jer domaćin uvijek igra nadahnuto i ima veliku pomoć publike. U svakom slučaju, ishod ždrijeba još više pojačava naš optimizam da ćemo se plasirati u četvrtfinale. Ostalo je dosta vremena da se pripremimo za nastup na Euru, najvažnije je da na raspolaganju imamo što je moguće bolju momčad jer ćemo u tom slučaju biti vrlo kompetitivni. Sve u svemu, vjerujemo u naše dečke i vjerujemo da smo u stanju proći skupinu, kazao je Igor Bišćan za stranicu HNS-a.

Evo skupina:
Skupina A: Gruzija, Portugal, Belgija, Nizozemska
Skupina B: Rumunjska, Španjolska, Ukrajina, Hrvatska
Skupina C: Češka, Engleska, Njemačka, Izrael
Skupina D: Norveška, Švicarska, Francuska, Italija

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.