Hrvatska U-19 protiv Belgije na Rujevici, Hrvatska U-21 u Zaprešiću protiv Estonije

Ponedjeljak, 28. ožujka 2016. 11:09 Napisao/la  SC

Stadion na Rujevici (16): U-19 Hrvatska - Belgija, stadion u Zaprešiću (18): U-21 Hrvatska - Estonija


Dvije mlade hrvatske reprezentacije danas igraju važne kvalifikacijske utakmice.

Nakon iznimno važne pobjede (3:0) protiv Španjolske u Burgosu, U-21 reprezentacija s vodeće pozicije na ljestvici u Skupini 6 čeka današnju (18) utakmicu protiv Estonije u Zaprešiću.

Izbornik Nenad Gračan protiv Španjolaca nije igrao u najboljem sastavu, isti će igrači (Kovačić, Halilović, Vlašić, Pjaca) nedostajati i danas. Estonija prema kvaliteti ne može parirati hrvatskim mladićima pod uvjetom da je euforija nakon pobjede u Burgosu prošlost.

Hrvatska i Estonija igrali su u Tartu, pogocima Pašalića (2) Milića i Radoševića ostvarena je uvjerljiva pobjeda. Estonci su bodove osvojili protiv San Marina remijem kod kuće 0:0 i pobjedom u gostima 2:1.

Dva sata prije utakmice u Zaprešiću na Rujevici počinje utakmica U-19 reprezentacija Hrvatske i Belgije. Odlučujuća utakmica za plasman na Europsko prvenstvo između dvije najbolje reprezentacije u skupini nova je prilika za dokazivanje darovite generacije mladih igrača predvođene Josipom Brekalom.

Hrvatska i Belgija ostvarile su po dvije pobjede protiv Škotske i Bugarske, Hrvatska je stekla prednost u gol-razlici i za plasman u završnicu Europskog prvenstva dovoljno je odigrali neodlučeno.

Jasno da igra na bod ne dolazi u obzir, Belgija je dovoljno kvalitetna da bi mogla kazniti kalkulantski pristup.

Utakmica U-19 reprezentacija od 16 sati možete gledati u live-stream prijenosu na službenim stranicama HNS-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.