HRVATSKA - TURSKA Robert Krznarić: Sve su ekipe u skupini podjednake osim Njemačke!

Ponedjeljak, 30. studenog 2015. 10:06 Napisao  I. V.

Hrvatska ženska reprezentacija danas (16) na Rujevici igra kvalifikacijsku utakmicu protiv Turske


Ženska nogometna reprezentacija danas (16) protiv Turske igra kvalifikacijsku utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo. Najbolje hrvatske nogometašice prvi put igraju na Rujevici gdje se pomoćnik izbornika Robert Krznarić osjeća kao svojevrsni domaćin:

- U nedjelju smo trenirali na Rujevici, dva dana prije trenirali smo na Kantridi. Bili smo na utakmici protiv Istre, moji su bili oduševljeni atmosferom. Što se tiče terena, nismo još navikli na ovaku podlogu, mješavinu prirodne i umjetne trave. Podloga je dosta tvrda, ali glavno da smo probali, kaže Krznarić, nekada trener ŽNK-a Rijeka Jack Pot i izbornik U-19 ženske reprezentacije.

Hrvatska protiv Turske igra četvrtu kvalifikacijsku utakmicu u Skupini 5, jedini poraz (0:1) Hrvatice su doživjele u Kranjčevićevoj od favorizirane Njemačke:

- Šteta što u Osijeku nismo (1:1) pobijedili Mađarsku. Objektivni problem je što nam igračice padnu u formi u ovo doba godine. Na početku sezone sve su spremne zbog nacionalnih prvenstava i Lige prvaka. U završnicu Europskog prvenstva idu pobjednici osam skupina i šest drugoplasiranih ekipa. Dvije najslabije drugoplasirane ekipe razigravaju međusobno za još jedno mjesto. Treba znati da smo mi u kvalifikacije ušli iz pete jakosne skupine, Njemačka je bila prva, Rusija druga, Mađarska treća, a Turska četvrta jakosna skupina. Mislim da je Rusija ipak jača od nas i Mađarske. Evo, Mađarska je u subotu izgubila od Rusije 0:1 iako je utakmice bila neizvjesna. Sve su ekipe u skupini podjednake osim Njemačke, koja je iznad svih, kaže Krznarić.

U kakvoj je stanju ekipa?

Martina Čop na domaćem terenu
Martina Čop standardna je reprezentativka. Osim hreljanske nogometašice, koja igra u Sarajevu, na popisu izbornika Zvonimira Kolaka su Doris Bačić (Sarajevo), Sanja Sabo (Agram), Ivana Bojčić (Split), Anela Lubina (Split), Cristel Miočević (Yverdon), Iva Landeka (USV Jena),  Martina Čop  Kristina Šundov (Bayer Leverkusen), Monika Conjar (Pomurje Beltinci), Ivana Stanić (Dinamo Maksimir), Iva Kušar (Osijek), Kristina Nevrkla (Osijek), Violeta Baban (Osijek), Maja Joščak (Osijek), Izabela Lojna (Osijek), Martina Šalek (Osijek), Mateja Andrlić (Osijek), Maria Kunštek (Osijek) i Leonarda Balog (Zaglebie Lubin).

- Cure su dosta dobro spremne, ne igra nam Ivana Maltašaić iz Osijeka. Vidjet ćemo danas u kakvom smo stanju, ali ukupno gledano dosta nam dobro ide. Otkada je reprezentaciju preuzeo ovaj stožer, od 11 utakmica izgubili smo samo jednu. Dižemo se! Pred kvalifikacije nama je cilj bio da se dignemo u višu kvalitativnu skupinu. U prošlim kvalifikacijama pod vodstvom bivše izbornice već se ostvario pomak, ekipa je osvojila osam bodova. Do tada osvajalo se bod, dva... Podignuli smo se na ozbiljniju razinu, savez nas prati, ne možmo se žaliti. Imamo problema s ishodovanjem papira za naše djevojke koje igraju u Njemačkoj, a itekako bi nam dobro došle. Okosnicu reprezentacije čine igračice Osijeka i igračice koje igraju u inozemstvu, govori Krznarić.

Turska jedina nema pobjedu, Hrvatska je prvu utakmicu u Erzurumu pobijedila čak 4:1?

- Turska se počela dizati, uzela je bod Rusiji! Očekujemo pobjedu, ali moramo biti oprezni. Bit će teže nego u prvoj utakmicu, jer je Turska u međuvremenu dovela još nekoliko cura koje igraju u Njemačkoj. Mislim da će se danas isto braniti kao u prvoj utakmici iako su sigurno opasnije nego što su bile, zaključuje Krznarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.