HRVATSKA - PORTUGAL Vrijeme je da kockasti prekinu neugodnu tradiciju i pobjede Portugal

Subota, 25. lipnja 2016. 16:58 Napisao/la  SC

Hrvatska nema dobrih iskustva s Portugalom, naši su nogometaši upisala tri poraza protiv Portugalaca. Prvi put na Europskom prvenstvu 1996. godine u Engleskoj (3:0), a onda još u prijateljskim utakmicama 2005. i 2013. godine. I zanimljivo, Hrvatska nikada nije Portugalu zabila niti pogodak

Odbrojavaju se minute do početka dvoboja osmine finala između Hrvatske i Portugala. Hrvatski navijači preplavili su Lens, a stadion Bollaert-Delelis sretan je za kockaste jer su u osmini finala Svjetskog prvenstva 1998. godine na njemu pobijedili Rumunjsku i krenuli u osvajanje bronce.

Ova generacija ima veliku priliku za povijesni rezultat. Pokazali su utakmicama u grupi da se mogu nositi sa svima, pa tako i sa Portugalom predvođenim Cristianom Ronaldom.

- Smatram da je Portugal možda i najteži protivnik u ovome dijelu natjecanja te stoga ne vidim lak put prema četvrtfinalu, polufinalu, odnosno, finalu. Vjera je najvažnija stvar, a mi vjerujemo da možemo daleko dogurati no prvo moramo proći Portugal, rekao je stup hrvatske obrane Vedran Ćorluka.

Portugalski izbornik Santos nije previše zadovoljan svojom obranom te se tu nazire prilika hrvatskim napadačima. No, treba zaustaviti portugalsku zvijezdu Cristiana Ronalda.

- Popričat ćemo malo s Modrićem pa ćemo vidjeti što bude, rekao je Ćorluka na pitanje kako zaustaviti Modrićeva suigrača iz Reala i trostrukog osvajača Zlatne lopte.

Hrvatska nema dobrih iskustva s Portugalom, naši su nogometaši upisala tri poraza protiv Portugalaca. Prvi put na Europskom prvenstvu 1996. godine u Engleskoj (3:0), a onda još u prijateljskim utakmicama 2005. i 2013. godine. I zanimljivo, Hrvatska nikada nije Portugalu zabila niti pogodak.

Večeras je idealna prilika da se prekine neugodna tradicija te da Hrvatska preko Portugala uđe u četvrtfinale Eura.