Hrvatska počela pripreme za Tursku, Ante Čačić hvali uvjete u Deauvilleu

Srijeda, 08. lipnja 2016. 00:15 Napisao/la  SC

Trebamo prvo apsolvirati skupinu, a u drugom bi krugu sve bilo moguće, kaže Rakitić


Izabranici Ante Čačića od utorka borave u Deauvilleu, gdje se spremaju za prvu utakmice protiv Turske, koja se igra 12. lipnja u Parizu:

- Mislim da smo jako dobro radili ovih dana, možemo sa svime biti jako zadovoljni. Puni smo samopouzdanja, snage i vjere. Dat ćemo sve od sebe, boriti se za boje hrvatskog dresa u svakoj sekundi i zajedno možemo do pravog rezultata. Što su utakmice bliže, sve se više osjeća prava atmosfera. Jedva čekamo susrete Europskog prvenstva, da budemo pravi i maksimalno spremni. Svjesni smo da nas protiv Turske čeka teška utakmica. Trebamo prvo apsolvirati skupinu, a u drugom bi krugu sve bilo moguće, jer mislim da smo dobra reprezentacija koja može iznenaditi svakog suparnika, rekao je Ivan Rakitić.

Hrvatska reprezentacija odradila je otvoreni trening pred nekoliko stotina znatiželjnika, koji su došli vidjeti najveće zvijezde hrvatskog nogometa:

- Svi smo zadovoljni ovim uvjetima, hotel zaista djeluje prekrasno i tereni su nam blizu. Pogledali smo i sobe i prostore za slobodno vrijeme, izvrsni su. To će nam pomoći da kroz svakodnevne obveze ostanemo u dobrom raspoloženju te se sretni vraćamo u hotel sa svake utakmice. Preostala četiri treninga posvećena su pripremama za Tursku. Upoznat ćemo se s detaljima turskih vrlina i mana, jer Turska je dobro vođena i dobro organizirana, fanatična, ali ne trebamo se nikoga bojati i zasad ne bih previše najavljivao početnu jedanaestoricu. Imamo kvalitetan kadar na svim pozicijama i vidjet ćemo tko može na pravi način odgovoriti na zahtjeve. Svi ste mogli vidjeli s koliko su odgovornosti, koncentracije i radosti reprezentativci igrali protiv San Marina, bez obzira na snagu protivnika, i to pokazuje duh momčadi. Nije bilo samoisticanja, sve je bilo podređeno reprezentaciji, kazao je izbornik Ante Čačić.