U-21 Hrvatska stekla minimalnu prednost uoči uzvratne utakmice u Vejleu

Petak, 23. rujna 2022. 19:54 Napisao/la  SC

Danci su prvi put primili dva gola, jako su čvrsti, čeka nas težak posao u uzvratu, kaže izbornik Igor Bišćan

Dion Drena-Beljo postigao pogodak
Dion Drena-Beljo postigao pogodak

Hrvatska U-21 reprezentacia stekla je minimalnu prednost u prvoj utakmici doigravanja za plasman na EP,  pogocima u prvom poluvremenu momčad Igora Bišćana ostvarila je pobjedu 2:1 uoči uzvrata u Danskoj.

Mlada je reprezentacija pokazala dva lica pred 4200 gledatelja Puli.

U prvom dijelu Hrvatska je igrala agresivno, brzo i okomito, postignula je dva pogotka, nadigrala je fizički moćnu dansku momčad..

U drugom dijelu Danci su odmah preuzeli inicijativu, tijekom cijeloga drugoga dijela hrvatska se reprezentacija branila u svojoj trećini, izostala je očekivana tranzicija, obrana je nekoliko puta bila na ozbiljnjim iskušenjima.

Tengstedt je smanjio rezultat nakon što je bolje reagirao ispred Čoline, drugo poluvrijeme je pokazalo da hrvatsku reprezentaciju u utorak u Vejleu čeka neizvjesna utakmica.

- Jako zahtjevna utakmica protiv jakoga protivnika. Dobro smo počeli, dobro smo stajali u bloku, krenulo je u smjeru koji smo htjeli. Danci su kvalitetni, stalno su nas stiskali, imaju određene automatizme u igri, bili smo stalno prisiljeni brzo igrati... Sve u svemu  moramo biti realni, rezultat je dobar, Danci su prvi put primili dva gola, jako su čvrsti, čeka nas težak posao u uzvratu. Vjerujem da možemo odgovoriti zahtjevima, dečki su pokazali zavidnu razinu kvalitete i mentaliteta, bili smo jako dobri u kvalifikacijama, sami smo sebi zagorčali život. O kvaliteti možemo uvijek diskutirati, mislim da imamo šanse u uzvratu. Čeka nas težak posao, Danci imaju kvalitetu. Nećemo moći puno mijenjati, nemamo preveliki izbor, kazao je izbornik Igor Bišćan.

HRVATSKA: Kotarski, Smolčić, Vušković, Soldo, Čolina, Sučić, Franjić, Pršir (68 Hodža), Vidović (68 Biuk), Beljo (68 Šimić), Šego (88 Pašalić)

DANSKA: Hermansen, Cartensen, Kristensen, Ross, Kristiansen, Frendrup (78 Bidstrup), O‘Reily (68 Gronbaek), Kjaergaard, Daramy, Tengstedt (78 Kvistgaarden), Isaksen (68, Jorgensen)

Prva utakmica doigravanja za plasman na U-21 EP: Hrvatska - Danska 2:1 (Vidović 9, Beljo 37/Tengstedt 59)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.