Hrvatska ostala bez šanse za plasman u završnicu nakon 21 sekundi utakmice

Subota, 24. lipnja 2023. 22:50 Napisao/la  SC

U 88. minuti Matija Frigan nije iskoristio jedinu izglednu priliku hrvatske reprezentacije na utakmici

Matija Frigan propustio šansu
Matija Frigan propustio šansu

Hrvatska je izgubila šanse za plasman u razigravanje za prvaka nakon 21 sekundi utakmice protiv Španjolske.

Španjolci su jedini pogodak postignuli rekordno brzo, najbrži pogodak u završnicama EP-a dogodio nakon što je Gomez od središta pobjegao lijevom stranom, odigrao je precizno u sredinu, Ruiz je u ravni prve vratnice plasirao loptu u mrežu - 0:1.

Španjolska je Ruizovim pogotkom ostvarila drugu pobjedu u skupini, Ukrajina je drugu pobjedu ostvarila protiv Rumunjske, koja će u 3. kolu s Hrvatskom razigravati za utješno 3. mjesto u skupini.

Šokirao je rani pogodak hrvatske igrače, koji su u prvom dijelu utakmice izgledali potpuno bespomoćno.

Dominirala je španjolska momčad kroz prepoznatljivi posjed lopte, brzi protok i još brže izmjene bile su prezahtjevne za hrvatske igrače.

Nije toliko loše hrvatska djelovala u zbijenom bloku u svojoj trećini, nisu Španjolci u završnici djelovali toliko nadmoćno kao u pripremi napada.

U drugom dijelu hrvatska je momčad ostavila puno bolji dojam, preuzela je inicijativu u pojedinim razdobljima utakmice, pokušala je postići pogodak nade.

Dvaput je Hrvatska zaprijetila (Frigan 50, Perković 56) prije nego što je Miranda (72) ušao slijeva u kazneni prostor i zatresao bližu vratnicu.

U 88. minuti Hrvatska je stvorila jedinu izglednu priliku na utakmici: Sigur je glavom s druge vratnice loptu uputio u peterac, Frigan je imao priliku u otvorenoj poziciji u petercu svladati Tenasa, nije dobro hrvatski napadač zahvatio loptu koju je Tenas uspio odbiti, Frigan iz drugoga pokušaja više nije imao priliku za otvoreni udarac, zapeo je u bloku.

Na kraju je Kotarski dvjema obranama sačuvao Hrvatsku težeg poraza.

HRVATSKA: Kotarski, Sigur, Franjić (80 Galešić), Perković, Krizmanić (73 Čolina), Bulat, Pršir (73 Palaversa), Šego (46 Stojković), Baturina, Frigan, Beljo (46 Kačavenda)

ŠPANJOLSKA: Tenas, Victor Gómez, Paredes, Pacheco, Miranda, Blanco (90+1 Gila), Álex Baena (Camello 73), Rodri (90+1 Barrenetxea), Sancet (62 Veiga), S. Gómez, Ruiz (73 Oroz)

Utakmice 2. kola, Skupina B: Hrvatska - Španjolska 0:1 (Ruiz 1), Rumunjska - Ukrajina 0:1 (Dican 89-ag)

Poredak: Španjolska 6, Ukrajina 6, Hrvatska 0, Rumunjska 0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.