Hrvatska nogometna reprezentacija ponovo među 10 najboljih selekcija svijeta

Srijeda, 07. studenog 2012. 12:03 Napisao/la  SC

Hrvatska je prošli mjesec pala na 11. mjesto, ali je pobjedama protiv Makedonije i Walesa u kvalifikacijama za SP 2014. godine napredovala za jednu poziciju i u studenom je deseta reprezentacija svijeta


Hrvatska nogometna reprezentacija ponovo je član elitnog društva 10 najboljih reprezentacija svijeta na ljestvici koju svakog mjeseca objavljuje Međunarodna nogometna federacija (FIFA). Hrvatska je prošli mjesec pala na 11. mjesto, ali je pobjedama protiv Makedonije i Walesa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine napredovala za jednu poziciju i u studenom je deseta reprezentacija svijeta.

Prvo mjesto i dalje drže svjetski i europski prvaci Španjolci, slijede ih Nijemci, te Argentinci koji su u odnosu na prošli mjesec skočili za jednu poziciju. Od hrvatskih suparnika u kvalifikacijama, Belgija je na 20. mjestu (+10), Srbija je pala za devet pozicija i trenutno je 42. Još je veći pad, za 14 mjesta, ubilježila Škotska koja je u studenom 70. reprezentacija svijeta. Prestigao ju je Wales koji je na 66. mjestu (-9), dok Makedonija okupira 83. poziciju (+21).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.