Hrvatska nogometna reprezentacija još jedan korak bliže Njemačkoj

Ponedjeljak, 11. rujna 2023. 20:05 Napisao/la  SC

Omjer udaraca u okvir vratiju (9/2) i posjed lopte (61%) ukazuju kakva se utakmica igrala u Erevanu

Hrvatska nogometna reprezentacija još jedan korak bliže Njemačkoj

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom (1:0) u Erevanu korak je bliže Njemačkoj, koja je domaćin EP 2024 godine

U 15. minuti Perišić je ubacio slijeva desnom nogom, lopta se od Mkrtčjana u gužvi odbila do Kramarića, koji je ispred Čančarevića skrenuo loptu u mrežu, VAR je potvrdio pogodak - 0:1.

Nakon pogotka uslijedila je kratkotrajna reakcija domaćina, koji su podignuli ritam i pritisnuli, ali već nakon nekoliko minuta hrvatska je momčad preuzela posjed lopte.

Do kraja prvoga dijela hrvatska reprezentacija kroz strpljivu pas-igru kontrolirala je utakmicu tako što je stalno armensku momčad držala u zadnjoj trećini.

Nije to bio posjed lopte da bi prošlo vrijeme ili tzv. tika-taka, nego da bi lopta prošla negdje kroz gusto posloženu domaću momčad koja se ni trenutka nije mogla opustiti, to prije što nikako nije uspjevala izaći iz bloka.

Najbolju prilika nije iskoristio Petković u 8. minuti, Perišić je ubacio s lijeve strane, Petković je padu loptu nogom poslao kraj vratnice.

Čančarević je sudačkoj nadoknadi prvi put morao spašavati, Perišićev udarac desnom nogom zdesna bio je više nego opasan.

U drugom dijelu armenska momčad malo se više podignula zbog negativnog rezultata, otvorio se prostor za okomitu igru, zaredale su hrvatske prilike.

Kramarić (56) i Perišić (62) izašli su ispred Čančarevića, nisu imali mirnoće u situacijama jedan na jedan.

Ivanušec (65) i Kramarić (67) bili su u otvorenim pozicijama za udarce s kojima Čančarević nije imao problema, Stanišić (73) je s 12 metara iskosa promašio vrata, Musa (86) je uklizao nakon Perišićeva ubacivanja i loptu skrenuo u Čančarevića.

Omjer udaraca u okvir vratiju (9/2) i posjed lopte (61%) ukazuju kakva se utakmica igrala u Erevanu.

Na kraju je prevladao strah od zalutale lopte budući da su Armenci nekoliko puta stihijski ušli u završnicu, ali je hrvatska obrana djelovala besprijekorno.

ARMENIJA: Čančarević, Dašjan, Arutjunjan, Calisir, Mkrtčjan, Tiknizjan, Bičakčjan (58 Serobjan), Iwu (58 Hovhannisjan), Spertsjan, Zelarajan, Ranos (69 Briasco)

HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić, Modrić, Brozović, Kramarić (69 Pašalić), Ivanušec (74 Majer), Perišić, Petković (84 Musa)

Skupina D, 6. kola: Armenija - Hrvatska 0:1 (Kramarić 15), Latvija - Wales 0:2 (Ramsey 39-11m, Brooks 90+6)

Poredak: Hrvatska 10 (4), Turska 10 (5), Armenija 7 (5), Wales 7 (5), Latvija 0 (4)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.