HRVATSKA - MOLDAVIJA Ante Čačić predstavlja svoju viziju igre bez stožernih igrača

Petak, 27. svibnja 2016. 09:12 Napisao/la  SC

Koprivnica (20.30): Hrvatska  - Moldavija. Jedan od zadataka je vidjeti kako funkcionira obrambena linija sa Strinićem na lijevoj strani, kaže Čačić

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (20.30) u Koprivnici igra protiv Moldavije. Izbornik Ante Čačić dobro je raspoložen nakon dijela priprema obavljenih u Sv. Martinu na Muri, gdje su igrači uživali u pozitivnoj atmosferi. 

Nedostaju stožerni igrači Darijo Srna, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Luka Modrić i Mateo Kovačić, koji će se momčadi priključiti idući tjedan. Modrić i Kovačić igraju finale Lige prvaka, njima je sezona najduže trajala.

- Čeka jedan jači trening, utakmica s Moldovom.  Jedan od zadataka je vidjeti kako funkcionira obrambena linija sa Strinićem na lijevoj strani, Ćorlukom i Vidom kao stoperima te Vrsaljkom na desnoj strani. Probat ćemo automatizirati ponešto, a prostor će dobiti igrači koje možemo koristiti u perspektivi. Zamjene ćemo koristiti tako da ne poremete ritam igre, najavio je Čačić današnju utakmicu i naslutio sljedeći početni sastav: Subašić - Vrsaljko, Vida, Ćorluka, Strinić - Badelj, Brozović - Pjaca, Kramarić, Perišić - N. Kalinić.

Naravno da to nije najbolja postava, niti će svi igrači na trenutačnom popisu vidjeti Francusku. Utakmica protiv Moldavije djelomično određuje konačnu listu putnika:

- Čekat ću utorak navečer i posljednji trening prije roka za prijavu igrača, putnika za Francusku. Neće mi biti lako, svi su potvrdili da su zaslužili biti ovdje, ovo je najbolje što Hrvatska ima. Nažalost, ne možemo svi biti na Europskom prvenstvu, kaže Čačić.

Tko će otpasti (Čop, Ćorić, Rog, Ćaleta-Car...) manje je važno od toga u kakvm su stanju oni koji ostaju, posebice stožerni igrači. Opći dojam je da najveća koncentracija kvalitete nalazi u veznom redu:

- Gledano po igračima koji igraju po klubovima kao što su Real Madrid, Barcelona, Inter i drugima, može se reći da je ovo najbolja Hrvatska u veznoj liniji, no i druge pozicije u momčadi su okupirane izuzetno kvalitetnim igračima. Ipak, najviše moramo raditi na zajedništvu, da izgledamo kao prava momčad na terenu i tada ne bi trebalo biti brige i problema. U nogometu je sve moguće, ali to je po meni ono najvažnije što se treba pokazati u svakoj utakmici.  Na raspolaganju sam izborniku i reprezentaciji ovisno o sustavu i taktici koji se izaberu za svaku utakmicu. Naravno da bih volio igrati, ali ako neću, u službi momčadi sam i tako se i ponašam, kaže Milan Badelj, jedan od veznih igrača koji priželjkuje mjesto u momčadi uz nedododirljive Modrića i Rakitića.

Nakon utakmice protiv Moldavije, u subotu, 4. lipnja, hrvatska reprezentacija igra protiv San Marina na Rujevici. To će biti posljednja provjera za utakmicu protiv Turske, koja se  12. lipnja igra u Parizu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.