HRVATSKA - ITALIJA Antonio Conte: Prazan stadion je veliki hendikep za obje reprezentacije

Petak, 12. lipnja 2015. 00:22 Napisao/la  SC

Istina je da u reprezentaciji Italije ima dosta igrača iz Juventusa, ali je također istina da nedavni poraz u finalu Lige prvaka neće ostaviti posljedice, kaže Buffon

Antonio Conte kaže da je Hrvatska najteži protivnik u skupini, ali je i istaknuo kako neće biti lijepo igrati utakmicu na praznom stadionu.

- Zbilja nije lijepo igrati utakmicu bez publike, jer nogomet je spektakl koji zahtijeva publiku i navijače. Trebao je biti pun stadion ali to se neće dogoditi i to je veliki hendikep za obje reprezentacije, ne samo za Hrvatsku. Ne želim postavljati minimalne ciljeve, ako bude neriješeno možemo biti zadovoljni, ali to će zavisti od igre koju ćemo prikazati. Hrvatska je pokazala svoju snagu i u prvoj utakmici na San Siru u Milanu. Nisu Hrvati tada bili bolji, već smo mi imali projekt kojim smo testirali drukčije situacije u sustavu igre, a to nije lako odjednom napraviti, rekao je Conte.

Gianluigi Buffon je bio poslovično oprezan:

- Hrvatska je prava momčad u kojoj se igrači vrlo dobro međusobno poznaju, dok je naša reprezentacija u fazi obnove s puno novih igrača. Istina je da u reprezentaciji Italije ima dosta igrača iz Juventusa, ali je također istina da nedavni poraz u finalu Lige prvaka neće ostaviti posljedice. Svi imamo veliku želju za pobjedom,a dobra sezona Juventusa samo može povećati samopouzdanje reprezentacije, kazao je Buffon.

Conte je najavio Pirla od prve minute, Buffon je najavio Pirla u punoj formi:

- Pirlo pokazuje veliki, rekao bih dječački entuzijazam za igranjem nogometa. Puno razgovaram s njim, ali mi nikad nije pričao o prestanku igranja, kaže Buffon.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.