HRVATSKA - ITALIJA (20.45) Mandžukić od prve minute kreće po pogodak protiv desetkovanih Talijana

Petak, 12. lipnja 2015. 16:55 Napisao/la  SC

Unatoč blagom zatezanju zadnje lože na treningu u utorak, napadač madridskog Atletica trebao bi bitri glavna prijetnja talijanskoj obrani.

Pred praznim tribinama Poljuda večeras će se (20.45 sati) susresti nogometne reprezentacije Hrvatske i Italije, i to u sklopu šestoga kola skupine H u kvalifikacijama za EP u Francuskoj sljedeće godine. Hrvatski nogometni savez, već je poznato, odrađuje jednu utakmicu kazne od strane krovne europske nogometne organizacije nakon nereda na San Siru u prethodno0m okršaju tih dvaju reprezentacija.

Za susret je sve spremno, a iako hrvatski izbronik Niko Kovač na zadnjoj press-konferenciji nije otkrio početni sastav, za pretpostaviti je da će Mario Mandžukić krenuti u vršku napada kockastih od prve minute. Unatoč blagom zatezanju zadnje lože na treningu u utorak, napadač madridskog Atletica trebao bi bitri glavna prijetnja talijanskoj obrani.

Što se pak hrvatske zadnje linije, poglavito stoperskog para tiče, nastupiti će onaj rezervni. Umjesto ozljeđenih Čorluke i Lovrena na terenu će biti Vida i Schildenfeld, a u postavi nema ni njihove alternacije Jedvaja. Kovač bi trebao postaviti formaciju 4-2-3-1 sa Srnom i Pranjićem na bekovima a Brozovićem i Rakitićem na pozicijama zadnjih veznih. Iza Mandžukića bi trebao biti Kovačić a na pozicijama krilnih polušpica već dobro uigrani bundesligaški tandem Perišić - Olić.

Još su veći problemi s ozljedama na talijanskoj strani. Izbornik Antonio Conte ne može računati na čak osam igrača, među kojima su i dva Juventusova stopera - Chiellini i Barzagli. Ispred Buffona tako bi trebali zaigrati Bonucci i Astori, a bekovske pozicije bit će povjerene Darmianu i De Silvestriju.

U veznom redu u formaciji 4-3-3 središnje je mjesto rezervirano za Juventusovog fantazista Pirla, lijevo će igrati Marchisio a za konkurenciju na desnoj strani najbolje kotira Soriano. Valja spomenuti da Conte na raspolaganju nema De Rossija, Verrattija i Polija.

Vjerojatni sastavi:

HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić - Srna, Vida, Schildenfeld, Pranjić - Rakitić, Brozović - Olić, Kovačić, Perišić - Mandžukić

ITALIJA (4-3-3): Buffon - De Silvestri, Bonucci, Astori, Darmian - Soriano, Pirlo, Marchisio - Candreva, Pelle, El Sharaawy

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.