Hrvatska - Island: Predsjednik, izbornik i kapetan pribojavaju se loše atmosfere u Zagrebu

Subota, 16. studenog 2013. 20:16 Napisao/la  SC

U mandatu pokojnoga Vlatka Markovića od negativne atmosfere strijepili su samo čelnici saveza. Od kada je predsjednik HNS-a postao Šuker, a izbornik Igor Štimac od negativne atmosfere prvi put su počeli strahovati igrači

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se iz Islanda opterećena mislima na – Island. Nakon 0:0 u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za plasman na SP 2014. godine

- Razmišljao sam o utakmici koja je iza nas, a i o ovoj koja je pred nama, razmišljao sam sad u avionu. Ali imam još dva dana da sve dobro posložim. To što smo imali igrača više, nije nam puno značilo, jer Island se i kompletan branio s desetoricom pa tu nisu ništa ni izgubili, osim prema naprijed. Nisu pokazali ništa novoga na terenu, sve smo to znali o njima. Pritisak je i dalje na obje reprezentacije. Zadovoljan sam kako smo brzo reagirali kad smo izgubili loptu, ali nisam zadovoljan s ofenzivom i tranzicijom. Naravno da vjerujem da idemo u Brazil. da nije tako, ne bih ni došao. Trebamo pomoć naših navijača, da budu uz nas od prve minute i da stadion bude pun, rekao je izbornik Niko Kovač po dolasku na hrvatsko tlo.

- Moramo krenuti odmah agresivno na Island. Znam da navijači očekuju više od nas, ali molim ih da nam dođu pomoći. Mislim da je već na Islandu sve to bolje izgledalo. Ali, imali smo samo četiri dana, za veće promjene treba vremena, dodao je kapetan Darijo Srna.

- Navijači, molim vas, dođite, napunite Maksimir i bodrite nas od prve minute. Treba nam vaša podrška jer ćemo uz nju mnogo lakše stići do onoga o čemu svi sanjamo. Znamo da očekujete više, i to s pravom, ali hajd'mo u utorak ruku pod ruku zakoračiti k Brazilu, rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker po povratku u Hrvatsku.

Iz sinkroniziranih izjava predsjednika, izbornika i kapetana jasno je da se događa donedavno nezamislivo, kult nogometne reprezentacije trese se u temeljima! U mandatu pokojnoga predsjednika HNS-a Vlatka Markovića od negativne atmosfere na stadionima strijepili su samo čelnici saveza. Od kada je predsjednik HNS-a postao Šuker, a izbornik Igor Štimac od negativne atmosfere prvi put su počeli strahovati igrači u kockastim dresovima. Hoće li osobnost Nike Kovače nešto promijeniti vidjet ćemo u utorak! Izvjesno je da se uoči uzvrata protiv Islanda ne osjeća se nacionalni naboj koji je kockaste donedavno pratio na svakom koraku.

Kao da netko jedva čeka pogrešan korak!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.