Hrvatska - Island: Optimizam se ne može graditi na igri naše reprezentacije

Nedjelja, 17. studenog 2013. 11:36 Napisao/la  SC

Optimist sam   da će se naša igra promijeniti u Zagrebu, da nećemo više igrati s toliko centaršuteva, nego ćemo spustiti loptu na zemlju, gdje imamo veću brzinu, kaže izbornik Niko Kovač

Nakon pozitivnog rezultata (0:0) i negativnih reakcija na nemoćnu igru u prvoj utakmici, hrvatska reprezentacija priprema se uzvratnu utakmicu protiv Islanda, koja se igra u utorak od 20.15 sati na maksimirskom stadionu. Radni naziv priprema glasi: Island mora pasti u Zagrebu!

- Uvjeren sam da ćemo mi u Zagrebu ponoviti našu dominaciju, da su se oni potrošili više nego što su htjeli. I da ćemo na kraju biti oni koji ćemo slaviti. Optimist sam da će se naša igra promijeniti u Zagrebu, da nećemo više igrati s toliko centaršuteva, nego ćemo spustiti loptu na zemlju, gdje imamo veću brzinu pogotovo u završnici, nego što je ima protivnik. Mi igramo doma, bit će 30 tisuća ljudi, bit će dobra atmosfera i dečki znaju da će ih to ponijeti, kaže izbornik Niko Kovač.

Kovač je prokomentirao Lagerbackove cinične primjedbe na suđenje u prvoj utakmici:

- Ma nemojte mi to niti pričati, vidjeli ste utakmicu, Islanđani svi imaju po 1,90 cm, a padaju kao mala djeca, kaže Kovač.

Luka Modrić je igrač od kojega se s pravom očekuje najviše. U Islandu nije pružio ni najmanje:

- Osjećam se loše zbog onoga što sam pokazao u Rejkjaviku. Ne mogu objasniti razloge loše igre. Pritisak zbog toga što se od mene puno očekuje, ne može biti opravdanje. Trudio sam se, jednostavno nije išlo. Ljudi imaju pravo biti nezadovoljni mojom i igrom reprezentacije. Ne bježim od odgovornosti, kada je najteže treba pokazati najviše, rekao je Modrić.

Najveći problem je što se unatoč osjetnoj razlici u pojedinačnoj kvaliteti optimizam  ne može graditi na igri naše reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.