Hrvatska - Island: Optimizam se ne može graditi na igri naše reprezentacije

Nedjelja, 17. studenog 2013. 11:36 Napisao/la  SC

Optimist sam   da će se naša igra promijeniti u Zagrebu, da nećemo više igrati s toliko centaršuteva, nego ćemo spustiti loptu na zemlju, gdje imamo veću brzinu, kaže izbornik Niko Kovač

Nakon pozitivnog rezultata (0:0) i negativnih reakcija na nemoćnu igru u prvoj utakmici, hrvatska reprezentacija priprema se uzvratnu utakmicu protiv Islanda, koja se igra u utorak od 20.15 sati na maksimirskom stadionu. Radni naziv priprema glasi: Island mora pasti u Zagrebu!

- Uvjeren sam da ćemo mi u Zagrebu ponoviti našu dominaciju, da su se oni potrošili više nego što su htjeli. I da ćemo na kraju biti oni koji ćemo slaviti. Optimist sam da će se naša igra promijeniti u Zagrebu, da nećemo više igrati s toliko centaršuteva, nego ćemo spustiti loptu na zemlju, gdje imamo veću brzinu pogotovo u završnici, nego što je ima protivnik. Mi igramo doma, bit će 30 tisuća ljudi, bit će dobra atmosfera i dečki znaju da će ih to ponijeti, kaže izbornik Niko Kovač.

Kovač je prokomentirao Lagerbackove cinične primjedbe na suđenje u prvoj utakmici:

- Ma nemojte mi to niti pričati, vidjeli ste utakmicu, Islanđani svi imaju po 1,90 cm, a padaju kao mala djeca, kaže Kovač.

Luka Modrić je igrač od kojega se s pravom očekuje najviše. U Islandu nije pružio ni najmanje:

- Osjećam se loše zbog onoga što sam pokazao u Rejkjaviku. Ne mogu objasniti razloge loše igre. Pritisak zbog toga što se od mene puno očekuje, ne može biti opravdanje. Trudio sam se, jednostavno nije išlo. Ljudi imaju pravo biti nezadovoljni mojom i igrom reprezentacije. Ne bježim od odgovornosti, kada je najteže treba pokazati najviše, rekao je Modrić.

Najveći problem je što se unatoč osjetnoj razlici u pojedinačnoj kvaliteti optimizam  ne može graditi na igri naše reprezentacije.