HRVATSKA - ISLAND Ante Čačić: Vidjet ćemo kako ćemo Luku Modrića koristiti tijekom utakmice

Petak, 11. studenog 2016. 19:25 Napisao/la  SC

Moramo ih natjerati da trče za nama, a ne mi za njima, kaže Ivan Rakitić o Islandu

Hrvatska u subotu (18) igra protiv Islanda pred praznim maksimirskim tribinama, dvije vodeće reprezentacije u skupini nisu zaslužile takav ambijent, ali...

Najveća nepoznanica je Luka Modrić, koji se tek vratio na teren nakon dužega izbivanja. Odigrao je za Real madrid prošloga vikenda pola sata, pitanje je koliko će moći izdržati protiv Islanda:

- Modrić je na putu povratka u natjecateljsku formu. Vidjet ćemo ga kako ćemo ga koristiti tijekom utakmice, za jedan će dio sigurno biti spreman. Potpun odgovor na pitanja o sastavu dobit ću poslije posljednjeg treninga, posebno u vezi Kovačića koji je zbog bolnog gležnja morao napustiti zadnji trening prije kraja. Nažalost, tereni su ovaj tjedan bili u lošem stanju te neki igrači osjećaju poteškoće, no učinit ćemo sve da sa zdravim snagama ostvarimo cilj i zadržimo prvu poziciju. U veznom redu imamo koncentriranu kvalitetu iz najvećih klubova, ali na tim se pozicijama igrači i najviše troše i pravo je bogatstvo imati mogućnost napraviti izmjenu, dobiti energiju, a ne izgubiti na kvaliteti,  rekao je izbornik Ante Čačić na zadnjoj presici pred utakmicu.

Čačić je jasno rekao što želi:

-  Nikada ne idem na bod, uvijek tražim pobjedu, usprkos svim nedaćama, praznim tribinama i problemima s terenom. Igramo protiv kvalitetne reprezentacije koja ima kontinuitet u struci i selekciji igrača. Bili su dojmljivi na Europskom prvenstvu, dobro su krenuli u kvalifikacije, kompaktni su, kvalitetni u svim linijama i imaju dobro razrađene prekide. Krase ih visoki moral, velika upornost i zaslužuju poštovanje. Ukoliko treba izdvojiti igrača, Gylfi Sigurdsson je u Islandu drugačiji od ostalih. Međutim, to nama treba biti poticaj, i mislim da je Hrvatska satkana od kvalitetnijih igrača te treba brzi protok lopte i izbjegavanje duela, ali do pobjede nećemo lako doći, rekao je Čačić.

- O Islandu znamo sve, napravili su odličan rezultat na EP-u. Znaju se njihov stil i njihove kvalitete te im moramo iskoristiti slabosti, a mi moramo zadržati visoku razinu iz Francuske. Nažalost, pred praznim stadionom - to nikome nije drago, ni nama, ni suparniku, ni navijačima jer se Hrvatsku prati diljem cijelog svijeta - ali moramo pobijediti. Island je posebno dobar na momčadskom planu, organizirani su i u svakom trenutku dobro znaju što im je činiti. Teško ih je napasti uz takvo zajedništvo, ali moramo ih natjerati da trče za nama, a ne mi za njima, kaže Ivan Rakitić, koji je usporedio Hrvatsku i Island u odnosu na razdoblje kada su dvije reprezentacije igrale dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine:

- Drago mi je da smo zasluženo dobili Kosovo i Finsku, u današnjem nogometu nema darivanja. Nadam se da ćemo nastaviti tim ritmom i osvojiti nova tri boda u kvalifikacijama. Vjerujem da smo snažniji nego 2013. godine, da smo i mi poput Islanda napravili iskorak. Zreli smo, s igračima u najboljim godinama i želimo se dokazati protiv izravnog suparnika za SP. Bit će teško, Island ima aduta, ali vjerujemo u sebe, zaključuje Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.