LIGA NACIJA Hrvatska doživjela novi poraz od Francuske

Srijeda, 14. listopada 2020. 22:45 Napisao/la  SC

Za samo osam minuta Dalićeve pripreme za utakmicu postale su ništavne, u drugom poluvremenu hrvatska reprezentacija ostavila dobar dojam

Hrvatska doživjela novi poraz od Francuske

Hrvatska je doživjela novi poraz od Francuske, ovog puta rezultatski nešto umjereniji (1:2) iako je opet ostao dojam da se poraz mogao izbjeći.

Sada je jasno da će Hrvatska u Švedskoj u studenom igrati utakmicu za ostanak u A rangu Lige nacija.

Zlatko Dalić počeo je utakmicu protiv Francuske s Badeljom i Pašalićem čime je potvrdio najavu da će ovaj put protiv Francuske igrati puno opreznije nego u prethodne dvije utakmice.

Za samo osam minuta Dalićeve pripreme za utakmicu postale su ništavne, Vida je nespretno odbio loptu do Griezmanna, koji  je ostao sam u otvorenoj poziciji za udarac na 14 metara od Livakovića.

Hrvatski vratar nije imao šanse dohvatiti loptu koja je nakon rezantnog udarca okrznula prečku i završila u mreži - 0:1.

Rani pogodak očigledno je postao prihološki teret za hrvatske igrače, kojima je trebalo dvadesetak minuta da pronađu balans.

U tom razdoblju mogli su teže stradati, Francuzi su izgledali nezadrživo.

U 15. minuti dogodio se nevjerojatan Mbappeov promašaj!

Mbappe je lucidno prebacio loptom zadnju hrvatsku liniju, Martial je utrčao u kazneni prostor slijeva, vratio prizemno Mbappeu koji je u idealnoj poziciji loptu s 13 metara poslao pokraj nečuvanih vratiju!

U 19. minuti Vida je uspio izgurati Martiala ispred Livakovića prihvatljivim intezitetom za sudački kriterij, Francuzi su još jednom stvorili izglednu priliku na postavljenu hrvatsku obranu.

Nakon otprilike pola sata, hrvatska momčad uspjela je uspostaviti pas-igru, počela je organizirano pritiskati francusku momčad.

U 30. minuti Perišić je ubacio slijeva, Pašalić je iz drugoga pokušaja s 4 metra loptu poslao ravno u Llorisa, bila je to najbolja hrvatska prilika.

U 36. minuti Uremović je ubacio loptu u kazneni prostor, lopta je pogodila Mendyja u lakat što suca Björna Kuipersa nije dojmilo.

U 45. minuti nakon ubčaja iz kuta Lenglet je glavom loptu poslao kraj vratiju.

Početkom drugoga dijela Dalić je obavio dvije promjene, ušli i izašli su igrači koje su trebali zamijeniti mjesta još u najavama utakmice.

Drugačije je počela igrati hrvatska reprezentacija s Kovačićem u sredini i Brekalom na boku, posjed lopte dobio je konretniji smisao, visoki pritisak držao je francusku momčad u zadnjoj trećini.

U 65. minuti Modrić je stigao loptu ispred Rabiota na desnoj strani, vratio Brekalu koji je odmah odigrao Vlašiću, koji je sjajno odmjerenim udarcem s mjesta loptu s 15 metara poslao u malu mrežicu - 1:1.

Nakon pogotka hrvatska je momčad počela igrati nešto suzdržanije iako je održavala ritam napada kroz pas-igru.

Francuska je duže razdoblje djelovala sramežljivo u otvaranju po čemu je postala svjetski poznata, a onda je u 79. minuti do izražaja došla fantastična lakoća postizanja golova.

Pogba je dugačkom loptom iz zadnje linije pogodio utrčalog Dignea na lijevoj strani, uslijedilo je idealno dodavanje iz prve na peterac, Mbappe je bio prebrz za hrvatske braniče, rutinski je uklizao i skrenuo loptu u mrežu - 1:2.

Vrhunska izvedba!

U preostalih desetak minuta pokušala je hrvatska momčad pronaći prolaz kroz francusku obranu, na kraju je uspjela!

Modrić je u 90. minuti gurnuo loptu Kramariću, koji utrčao u kazneni prostor, ali nije dobro pripremio udarac, Lloris nije imao problema osujetiti zadnju hrvatsku priliku.

HRVATSKA: Livaković, Uremović, Lovren, Vida, Barišić, Badelj (46 Kovačić), Modrić, Vlašić (80 Kramarić), Perišić (78 D. Bradarić), Pašalić (46 Brekalo), Petković (61 Budimir)

FRANCUSKA: Lloris, Mendy, Varane, Lenglet, Digne (Hernandez 83), Tolisso (63 Camavinga), N'Zonzi, Rabiot (74 Pogba), Mbappe, Griezmann (83 Giroud), Martial (62 Coman)

Portugal je rutinski odradio pobjedu protiv Švedske bez Ronalda, koji je pozitivan na koronavirus.

Liga nacija A, Skupina 3, 4. kolo: Hrvatska - Francuska 1:2 (Vlašić 65/Griezmann 8, Mbappe 79), Portugal - Švedska 3:0 (B. Silva 21, Jota 44, 72)

Poredak: Portugal i Francuska 10, Hrvatska 3, Švedska 0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.