Hrvatska - Argentina Kockasti će na Upton Park istrčati u sastavu koji nikad više neće igrati zajedno

Srijeda, 12. studenog 2014. 15:31 Napisao/la  SC

- Protiv Messija, Aguera ili Teveza nitko ne može sam, tu treba pomoć i drugog i trećeg suigrača. Moramo se pripremiti i odigrati kao momčad, rekao je Niko Kovač

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu navečer od 20.45 sati na Upton Paku odmjerit će snage s reprezentacijom Argentine, viceprvakom svijeta. Koju god početnu jedanaestorku na teren bude poslao Niko Kovač jedno je sigurno, bit će to momčad koja više nikad neće zaigrati zajedno. Nezgodan termin utakmice uoči važnog kvalifikacijskog ogleda protiv Italije, natjerao je izbornika Niku Kovača da u London povede šarolik sastav kojim dominiraju igrači Rijeke. Nema sumnje da svi ti igrači zaslužuju priliku, pitanje je koliko će moći pružiti sastav koji odradio nekoliko zajedničkih treninga. Većini igrača ovo je prilika da  dobrom predstavom natjeraju Kovača da ih ponovo pozove.

- Protiv Messija, Aguera ili Teveza nitko ne može sam, tu treba pomoć i drugog i trećeg suigrača. Moramo se pripremiti i odigrati kao momčad, jedino tako imamo šansu. Tako možemo parirati i Argentini. Sigurno ćemo se više braniti nego napadati i moramo biti kompaktni. Ako nas razvuku, bit će nam teško, analizirao je Niko Kovač.

Od igrača koji su bili sastavni dio reprezentacije u prvih jedanaest krenut će Milan Badelj i Mateo Kovačić. Tu su još  Lovre Kalinić, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Marko Lešković, Marin Leovac,  Anas Sharbini, Domagoj Antolić, Hrvoje Milić, te Duje Čop. U drugom poluvremenu umjesto Kovačića u igru će vjerojatno ući Alen Halilović.

Hrvatska je s Argentinom igrala već dvije prijateljske utakmice. U Zagrebu je 1994. godine remizirala 0:0, da bi 2006. godine u Baselu pobijedila 3:2. Na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, u posljednjoj utakmici grupne faze, Argentina je pobijedila 1:0.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.