HRT predstavio projekt praćenja Svjetskog prvenstva u Kataru

Petak, 11. studenog 2022. 21:38 Napisao/la  SC
Ivan Dorian Molnar i Robert Ferlin, riječka veza s Katarom
Ivan Dorian Molnar i Robert Ferlin, riječka veza s Katarom

Hrvatska radiotelevizija (HRT) svojim je gledateljima, slušateljima, čitateljima i novinarima danas predstavila projekt praćenja ovogodišnjega Svjetskog nogometnog prvenstva iz Katara koje će ekskluzivno prenositi od 20. studenog do 18. prosinca na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2).

Riječ je o ukupno 64 utakmice koje će biti moguće pratiti i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Svi koji neće biti uz radijske ili televizijske prijamnike, sve utakmice i posebne emisije moći će pratiti i u pokretu, odnosno putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću sve popularnije multimedijske usluge HRTi.

Na HRTi platformi će biti prijenos svih utakmica prvenstava uživo, ali i dodatni ekskluzivni sadržaji s terena poput treninga naše reprezentacije dan prije utakmice, izjava igrača te zabavnih sadržaja vezanih uz Svjetsko prvenstvo. Svjetsko nogometno prvenstvo iz Katara opširno će se pratiti i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr kao i na društvenim mrežama.

Voditelj projekta praćenja Svjetskoga nogometnog prvenstva iz Katara Marko Šapit na današnjem je predstavljanju najavio iznimno bogat i sadržajan sportski program koji će, uz prijenose utakmica, sadržavati studijske emisije, analize te javljanja iz katarskih gradova u kojima će se igrati utakmice prvenstva.

- Važnost događaja kao što je Svjetsko nogometno prvenstvo vjerujem ne treba nikome posebno objašnjavati ili dočaravati. Dodajte tome mjesto i vrijeme u kojemu se održava i mislim da je svima jasno kako je pred nama uistinu posebnih mjesec dana. Sportski program HTV-a spremno čeka sve izazove, taktički i tehnički pripremili smo se na najbolji mogući način i pokušat ćemo našim gledateljima osigurati najbolji mogući doživljaj, gledajući s nogometne strane, ali i općenito. Sve utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva, a u ukupno ih je 64, komentirat će se s mjesta događaja, s osam fantastičnih nogometnih stadiona, a poznati novinari sportskog programa koji će komentirati utakmice bit će Luka Petrinec, Viki Ivanović, Robert Jelečević, Dameo Ramić Kovačić i moja malenkost. Naši sjajni reporteri - Martina Validžić i Edin Mahmuljin pratit će svaki korak hrvatske nogometne reprezentacije, ali i nuditi našim gledateljima brojne zanimljive priče koje pronađu u Dohi i Kataru. Naravno, uz televiziju, prvenstvo opširno prate i kolege s Hrvatskog radija i naša platforma HRTi, a ovaj put bit ćemo jako prisutni i na društvenim mrežama, izjavio je Marko Šapit.

Najavljeno je i da će Hrvatska radiotelevizija pripremiti i posebne studijske emisije tijekom Svjetskoga nogometnog prvenstva, koje će u nekim danima trajati od ranoga jutra do kasno navečer. Tako će posebne emisije u prvih sedam dana počinjati u 10.30 i trajati sve do 23 sata.

- Popunit ćemo prostor između utakmica raznim sportskim i informativnim sadržajima, javljanjima iz Katara te studijskim analizama. Gledatelji će cijeli dan imati cjelovitu sliku SP-a, a Drugi program HTV-a bit će potpuno u znaku nogometa. Kao i uvijek središnji dio programa bit će večernja emisija od 19.30 do 23 sata. Voditeljsku ekipu čini već dokazani dvojac iz prijašnjih projekata Ivan Dorian Molnar i Robert Ferlin. Pojačali smo i ekipu studijskih analitičara pa će nas kroz prvenstvo voditi Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Mario Carević, Zoran Zekić, a sudačkom problematikom bavit će se Marijo Strahonja uz komentare i analize Nenada Bjelice, Joška Jeličića i Tomislava Stipića. Moja topla preporuka je: uzmite godišnji odmor ako možete i uključite Drugi program Hrvatske televizije, izjavio je urednik emisije Stjepan Balog.

U ovom izuzetno zahtjevnom produkcijskom projektu angažirani su producenti Stjepan Krsnik, Saša Mlađenović i Zvonimir Sunara.

Režiseri emisija su Dražen Iričanin, Siniša Bulajić i Zoran Rogić.

Svjetskome nogometnom prvenstvu bit će posvećeno približno 200 sati programa, a domaćim gledateljima svakako će najzanimljivije biti utakmice hrvatske nogometne reprezentacije koju na ovom prvenstvu vodi izbornik Zlatko Dalić.

Pred Vatrenima su tri utakmice na kojima će nastojati izboriti plasman u osminu finala.

Prvi susret izabranici Zlatka Dalića igraju u srijedu 23. studenog u 11.00 s Marokom.

Četiri dana poslije, u nedjelju 27. studenog, na rasporedu je utakmica s Kanadom s početkom u 17.00 te treća utakmica u četvrtak 1. prosinca s Belgijom s početkom u 16.00.

I Hrvatski radio (HRT – HR) prenosit će sve utakmice sa Svjetskoga nogometnog prvenstva u Kataru, u kombinaciji s glazbom, zabavom i novostima. Za one koji vole nogomet - bit će zaista pregršt toga - s naglaskom na Hrvatsku reprezentaciju. U Katar idu trojica reportera: Davor Lulić, Srđan Fabijanac i Krešimir Gotlin te tehničar Danijel Blagec, a prema potrebi kolegama će uskočiti, inače radijski reporter, Dameo Ramić Kovačić koji će u Dohi biti komentator HTV-a.

- Naš primarni zadatak je svaki dan u stopu pratiti naše nogometaše, njihove treninge, konferencije za novinare i naravno, ne samo prenositi utakmice, nego se javljati prije i poslije njih s izjavama, izvještajima, zanimljivostima... Kolega Krešimir Gotlin je, uz to, naš "lutajući" reporter koji je već "specijaliziran" za priče o navijačima, atmosferi i situacijama koje se događaju izvan nogometnih terena. Sve to emitirat ćemo u emisijama "Hayya Katar" koje će na Drugom programu HRA ići svaki dan u 10.00, 16.00 i 22.30. To su termini u kojima ćete moći čuti i pregled ostalih utakmica, ali naravno i dio posvećen isključivo hrvatskoj reprezentaciji, istaknuo je sportski urednik Hrvatskog radija, Davor Lulić i dodao:

- Za radio su utakmice koje počinju u 11, 14 i 16 sati - prime time, ljudi su na poslu, u autu... Stoga, bit ćemo kao uvijek, najbrži i najinformativniji. Imamo opremu kojom se možemo javiti ne samo sa stadiona nego s bilo kojeg mjesta u Kataru, (s ulice, iz fan zone...), imamo otvoren program za javljanja kad god je potrebno i siguran sam da će naši slušatelji dobiti sve što ih zanima - od sporta do glazbe. Na primjer, uoči prve utakmice hrvatske reprezentacije s Marokom, koja počinje u 11.00, naš program posvećen utakmici počet će toga 23. studenoga u 6.00, zaključio je Lulić.

Također, za cijelo vrijeme trajanja prvenstva će naši korisnici moći na portalu www.hrt.hr kao i na društvenim mrežama Facebook stranici HRT Sport, Instagramu, Tik Tok-u i You Tube kanalu Hrvatska radiotelevizija, kao i i Twitteru HRT Sport pratiti najbolje trenutke utakmica, analize iz emisija, izvještaje reportera iz Katara, komentatore na licu mjesta i naše navijače na SP-u.

Novost je i poseban službeni sadržaj FIFA-e s prvenstva pripremljen samo za društvene mreže koji ćemo redovito objavljivati našim korisnicima na svim spomenutim društvenim mrežama, kako bi dobili cjelovito iskustvo ovog prvenstva.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.