HNS odredio gdje će se igrati utakmica između Hrvatske i Rusije

Utorak, 20. srpnja 2021. 13:28 Napisao/la  SC
HNS odredio gdje će se igrati utakmica između Hrvatske i Rusije

HNS je na službenoj stranici objavio sljedeću obavijest:

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza prijavio je stadion Poljud za domaćina utakmice Hrvatska - Rusija u sklopu Europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo koje će 2022. godine biti održano u Kataru.

Split će tako ove jeseni ugostiti dvije utakmice hrvatske reprezentacije - 7. rujna Vatreni će na Poljudu ugostiti Sloveniju (20:45), a natjecanje u skupini H okončat će 14. studenoga u 15:00 sati protiv Rusije. U međuvremenu, svjetski doprvaci će 11. listopada biti domaćini Slovačkoj na stadionu Gradski vrt u Osijeku.

Nakon uvodna tri kola odigrana u ožujku, hrvatska reprezentacija je vodeća u skupini H sa šest osvojenih bodova, koliko ima i Rusija, dok Slovačka zaostaje jedan bod. Hrvatsku u rujnu očekuju gostovanja upravo kod Rusije (1.9.) i Slovačke (4.9.), a trostruki program okončat će u Splitu protiv Slovenije.

Na Svjetsko prvenstvo direktno će se plasirati deset prvoplasiranih reprezentacija u svojim skupinama, dok će drugoplasirane reprezentacije igrati doigravanje u ožujku 2022. godine, stoji u obavijesti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.