HNS dobiva 12 mil. eura u slučaju plasmana na EP, igračima i stožeru pripada 40 posto

Utorak, 13. listopada 2015. 00:14 Napisao/la  SC

Ne bi stožer Ante Čačića dobio cijelih 20 posto, jer bi dio pripao stožeru Nike Kovača 


Budući da je HNS jedini hrvatski savez koji se sam financijski izdržava, izuzetno je važno da reprezentacija sudjeluje u završnicama velikih natjecanja. U slučaju da se Hrvatska plasira na Europsko prvenstvo u Francuskoj, HNS postaje bogatiji za 12 mil. eura.

Od 12 mil. eura 60 posto ostalo bi u blagajni HNS-a. Iznos od 7,2 mil. eura dovoljan je da savez podmiri troškove tekućeg poslovanja i natjecanja iduće dvije godine, odnosno, do završnice Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Prema dogovoru 40 posto od 12 mil. eura pripada stožeru i igračima. Stožer od ukupnog iznosa dobiva 20 posto, igrači dijele preostalih 3,84 mil. eura.

Ne bi svi igrači dobiti isti dio budući da se gleda broj nastupa. Ne bi ni stožer Ante Čačića dobio cijelih 20 posto, jer bi dio pripao stožeru Nike Kovača. Isto kao što je dio nagrade pripao stožeru Igora Štimca, koji je smijenjen uoči dodatnih kvalifikacija za plasman na SP u Brazilu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.