HNS dobio novog sponzora, ukrajinska kladionica iduće četiri godine financira hrvatski nogomet

Utorak, 31. svibnja 2016. 14:38 Napisao/la  SC

Ne kladim se na nogomet iako bih volio da mogu. No, Europol je uvijek iza nas, sve prati. Čelnici nogometnih organizacija se ne smiju kladiti na nogometne utakmice, kaže Davor Šuker

Hrvatski nogometni savez dobio je novog sponzora zanimljiva djelokruga rada, Favbet je ukrajinska sportska kladionica koja će sljedeće četiri godine sponzorirati hrvatski nogomet.

- Ne kladim se na nogomet iako bih volio da mogu. No, Europol je uvijek iza nas, sve prati. Čelnici nogometnih organizacija se ne smiju kladiti na nogometne utakmice. Od kladionica se u državni proračun svake godine slijeva milijarda kuna, a mi nismo zadovoljni raspodjelom tih sredstava. Volio bih da mediji prouče koliko se tog novca vrati u sport, kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker tijekom predstavljanja novog sponzora.

Šuker je ovako prokomentirao novu kaznu HNS-u, reprezentacija dvije kvalifikacijske utakmice za SP 2018 neće smjeti igrati pred publikom.

- Zna se da Uefa ima nultu toleranciju prema takvim stvarima, na Kongresu iz Londona 2012. godine donesene su famozne tri točke. Prva je financijska kazna, druga financijska kazna uz zatvaranje tribina, treća oduzimanje bodova i izbacivanje iz natjecanja. I tu nema nikakvih međuprostora, sve je sasvim jasno. Te se točke moraju poštovati. Razgovarali smo s Uefom i Fareom, još ćemo i sa Fifom. Svjesni smo da Fifa i Fare žele takve stvari izbaciti sa stadiona. Očekujemo da nas Uefa izvijesti o razlozima kazne, pa onda to mogu i komentirati. Tek kada vidimo što smo zgriješili, kazao je Šuker

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.