Guardian: Hrvatska imenovala Šimunića pomoćnikom unatoč nacističkom pozdravu

Utorak, 22. rujna 2015. 00:41 Napisao/la  SC

 Dok srpski mediji pišu da je "ustaša" postao pomoćnik izbornika, sve svjetske agencije prenose vijest s indignacijom


Imenovanje Josipa Šimunića pomoćnikom Ante Čačića izazvalo je žestoke reakcije u svijetu nogometa i politike.  Dok srpski mediji pišu da je "ustaša" postao pomoćnik izbornika, sve svjetske agencije prenose vijest s indignacijom.

Ugledni Guardian prenosi vijest Associated Pressa, koji piše da je pomoćnik izbornika postao bivši igrač koji je zbog nacisitičkog pozdrava kažnjen s 10 utakmica suspenzije prije SP-a u Brazilu.

Američka agencija naglašava da je "pro-nazi" Šimunić koristio pozdrav "Za dom spremni" koji su koristile ustaše za vrijeme Drugog svjetskog rata, te da se Šimunić, koji je rođen u Australiji, ne kaje zbog toga. Ista agencija izvukla je iz arhiva Šimnunićevu izjavu:

- Neki ljudi moraju naučiti povijest. Ne bojim se jer nisam učinio ništa pogrešno. Navijam za svoju domovinu i ako netko ima nešto protiv toga, to je njihov problem, rekao je Šimunić u studenom 2013. godine, navodi Associated Press.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.