Gareth Bale igra protiv Hrvatske, napadač Walesa normalno trenira sa suigračima

Ponedjeljak, 25. ožujka 2013. 16:16 Napisao/la  SC

Sve je u redu s mojim gležnjom, izašao sam zbog trbušnog virusa. Trebalo bih biti OK za utorak, napisao je Gareth Bale na twitteru

Nogometni talisman Walesa, Gareth Bale, trenirao je sa reprezentativnim suigračima uoči sutrašnjeg dvoboja protiv Hrvatske u Swanseu i time je najavio svoj nastup protiv Hrvatske. Bale je prošloga petka mogao odigrati samo 45 minuta protiv Škotske na Hampden Parku u Glasgowu. Kombinacija trbušnih problema i ozljeda gležnja primorala je izbornika Chrisa Colemana da kaže kako je nastup najboljeg velškog nogometaša pod upitnikom.

Ipak, čini se da veznjak Tottenhama dobiva svoju osobnu bitku sa tjelesnom spremom na vrijeme za nastup na Liberty Stadiumu u Swanseu. Dokaz tome su i slike sa službenog treninga velške reprezentacije dan prije utakmice, na kojima Bale trenira zajedno sa reprezentativnim kolegama. Coleman još uvijek inzistira na tome da ne želi riskirati sa Baleom.

- Imali smo Garetha na samo 45 minuta protiv Škotske, načetog Garetha Balea. Želio je igrati, rekao je da se osjeća dobro i zato je započeo utakmicu. Sve što možemo jest "staviti ga pod stakleno zvono". Ako ne bude spreman, nećemo riskirati s njim jer moramo biti pošteni prema Tottenhamu. Nikada mu nisu stajali na putu, uvijek je rado dolazio igrati za reprezentaciju, ali mi moramo paziti na njega, rekao je Coleman.

Pobjeda protiv Hrvatske vratila bi Velšane u borbu za plasman na SP jer bi u tom slučaju četiri kola prije kraja za Hrvatskom zaostajali četiri boda. U slučaju poraza domaćini bi izgubili sve izglede za odlazak u Brazil.

U Tottenhamu se nadaju da će Bale s "tjedna sa Walesom" vratiti "u jednom komadu" jer im je potreban za još jednu utakmicu na Liberty Stadiumu, protiv Swansea narednog vikenda.

Osim upitnoga Balea izbornik Coleman neće moći računati niti na Aaron Ramseya zbog crvenog kartona protiv Škotske te na Joea Allena, koji je nakon ozljede ramena završio ovu sezonu. David Vaughan uspio se oporaviti i bit će u konkurenciji za sastav.

U ponedjeljak poslijepodne Bale je na svome twitter profilu napisao:

- Sve je u redu s mojim gležnjom, izašao sam zbog trbušnog virusa. Trebalo bih biti OK za utorak.

U prijevodu to znači da će dirigent igre voditi velški nogometni orkestar. Otočki mediji uvrstili su ga u mogući sastav: Myhill, Ricketts, Davies, Williams, Gunter, King, Ledley, Collison, Bale, Bellamy, Robson-Kanu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.