Eurokaz: Da su Talijani ovako igrali u kvalifikacijama ne bi se ni plasirali na EURO

Subota, 02. lipnja 2012. 09:01 Napisao/la  I. Vranić

Također uzdrmana korupcijskom aferom, Italija je 2006. godine postala svjetski prvak pod vodstvom Marcella Lippija. Razlika je u tome što Lippijeva momčad ni na treninzima nije izgledala tako odsutno

Italija je izgubila (0:3) prijateljsku utakmicu od Rusije načinom koji izbornik Cesare Prandelli pokušava preokrenuti u paradoks.

- Možda je bolje da smo ovako izgubili, dobili smo saznanja što ne valja i znamo što moramo ispraviti do prve utakmice na EURO-u, kaže Prandelli.

A prvu utakmicu Italija igra protiv Španjolske. Da je u Zurichu umjesto Rusije protivnik bila momčad Vicentea del Bosquea s onakvom igrom Italija bi doživjela debakl.

- Napravili smo previše pogrešaka i nadam se da smo kvotu pogrešaka potrošili protiv Rusije. Šteta je da nam ovakve pogreške moraju pomoći da se uzdignemo. Obrana počinje od napada, ako napadači ne pomažu veznom redu, pati cijela obrana. Nije problem u igri samo trojice, četvorice braniča, komentira Prandelli niz individualnih pogrešaka.

Italija je u utakmici protiv Rusije doživjela treći uzastopni poraz, što se nije dogodilo od 1986. godine. Momčad je očigledno uzdrmana kladioničarskom aferom, Domenico Cirscito u zadnji je trenutak ispao s Prandellijeva popisa zbog toga što je pod policijskom istragom, Gigi Buffon brani se od optužbi da je na jednom listiću uplatio nevjerojatnih 1,5 mil. eura, Leonardo Bonucci također je osumnjičen za namještanje rezultata…

U sličnoj atmosferi, također uzdrmana korupcijskom aferom, Italija je 2006. godine postala svjetski prvak pod vodstvom Marcella Lippija. Razlika je u tome što Lippijeva momčad ni na treninzima nije izgledala tako odsutno.

Kada bi ovako igrala na EURO-u, Italija nema nikakvih šansi da prođe u drugi krug natjecanja. Štoviše, da je ovako igrala u kvalifikacijama, ne bi se ni plasirala na EURO.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.