EP Wales u četvrtfinalu preko Sjeverne Irske, tragičar McAuley zabio autogol

Subota, 25. lipnja 2016. 19:52 Napisao/la  SC

Utakmica osmine finala: Wales - Sjeverna Irska 1:0

Nogometaši Walesa plasirali su se u četvrtfinale Europskog prvenstva svladavši minimalnim rezultatom Sjevernu Irsku.

Tragičar susreta je Irac Gareth McAuely koji je nespretnom reakcijom zatresao vlastitu mrežu i promovirao Wales u četvrtfinalista. Protivnik Velšanima bit će pobjednik susreta između Mađarske i Belgije koji se igra u nedjelju od 21 sat.

Sjeverna Irska stvorila je prvu opasnu priliku susreta. Dallas je snažno pucao sa ruba kaznenog prostora, a vratar Hennessey je izbacio u korner.

Golman Walesa još se jednom proslavio u 22. minuti kada je novom efektnom obranom zaustavio pokušaj Warda. U 53. minuti odličnu priliku je imao Wales. Ramsey je centrirao, Vokes pucao glavom, a lopta je otišla uz desnu stativu.

Pet minuta kasnije Baleov pokušaj iz slobodnog udarca zaustavlja vratar McGovern. U 75. minuti Wales dolazi u vodstvo zahvaljujući nespretnoj reakciji McAuleya koji pokušao izbiti loptu, a ona je završila u mreži Sjeverne Irske.

WALES: Hennessey, Chester, Wiliams, Davies, Gunter, Allen, Ledley (63 Williams), Ramsey, Taylor, Vokes (55 Robson-Kanu), Bale

SJEVERNA IRSKA: McGovern, Hughes, McAuley (84 Magennis), Cathcart, J. Evans, C. Evans, Ward (69 Washington), Davis, Norwood (79 McGinn), Dallas, Lafferty

Utakmica osmine finala: Wales - Sjeverna Irska 1:0 (McAuley 75-ag)