EURO U-19: Hrvatska remizirala s favoriziranom Engleskom, Pavačić pogodio iz slobodnjaka

Utorak, 03. srpnja 2012. 18:59 Napisao/la  SC

Prvo kolo Skupine B Europskog nogometnog prvenstva U-19: Engleska - Hrvatska 1:1. Strijelci Pavačić (57) i Chalobah (60)

Prvo kolo Skupine B Europskog nogometnog prvenstva U-19

ENGLESKA – HRVATSKA 1:1

Stadion Kadriorg, Talinn. Gledatelja: 2000

Sudac: Alan Bieri (Švicarska)

Strijelci: 0:1  Pavičić (57)1:1 Chalobah (60)

Žuti kartoni: Datković (83.')

Engleska: Johnstone, Dier, Coady (63 Robinson), Keane, Thorpe, Barkley (84 Redmond), Chalobah, Kane (77 Hall), Thorne, Garbutt, Afobe

Hrvatska: Sluga, Gorupec, Aleksić, Mitrović, Čalušić, Pajač, Močinić, Dugandžić (73 Pongračić), Pavičić (85 Miličević), Miškić (79 Datković), Čolak

 

Susret je počeo taktičkim odmjeravanjem snaga s obje strane. Na prvu priliku naših nije trebalo dugo čekati, jer je već u 7. minuti Aleksić snažno opalio s ruba šesnaesterca, no engleski vratar Johnstone bio je na razini zadatka. Iako je mlada momčad Gordog Albiona više boravila na našoj polovici terena, te time stvarao i više prilika, hrvatske prilike ipak su bile izglednije. Englezi su u vrlo korektnom prvom poluvremenu (samo 7 prekršaja) bili čvršći u duelima, no naša obrana djelovala je mirno i staloženo. Strahovanja da će se naši podrediti igri favoriziranih Engleza u prvom poluvremenu bila su neopravdana, a tome svjedoče i tri izgledne prilike Danijela Miškića. U 21. minuti njegov udarac obranio je Johnstone, u 25. se ispriječio stoper Keane, a u 35. je Robinson majstorskom paradom zaustavio njegov pokušaj iz slobodnog udarca. S druge strane, glavna engleska opasnost bio je Ross Barkley, polivalentni veznjak Evertona za kojeg je zainteresiran i  sir Alex Ferguson.  Solo-akcijom iz udžbenika u kojoj je prešao trojicu naših igrača, Barkley je izbio sam pred vratara Slugu u 22. minuti i prezentirao dio svoje vještine. Na odmor se ipak otišlo s „nulom“, iako je utakmica bila za puno višu ocjenu.

U nastavku su stigli i očekivani pogoci. Englezi su postali konkretniji i već u prvih deset minuta nastavka preko Barkleya dvaput zaprijetili našima. „Tri Lava“ su se razbudila, i krenula po puni plijen. Onda se desila 57. minuta i naoko bezazlen start na dvadesetak metara od vrata na Ivanu Aleksiću. Slobodnog udarca prihvatio se Domagoj Pavičić i majstorski pogodio za 0:1! Ekstaza na hrvatskoj klupi, ali i na travnjaku rezultirala je još dvjema prigodama, Aleksića i Miškića, no tri minute nakon slavlja ponovno je sve vraćeno na početak. Za to se pobrinuo Nathaniel Chalobah pogotkom nakon prekida. Obrana je slabo reagirala na Barkleyev centaršut, ne pazeći na strijelca izjednačujućeg pogotka.

Igra je nakon dva gola ponovno zamrla. Samo nekoliko prilika sa svake strane nije bilo dovoljno za veće ugrožavanje rezultata. On se dakle, nije mjenjao pa je naša vrsta zadovoljno napustila travnjak. Engleski fantazista Barkley možda je ukrao i sva tri boda našima, no nemamo za čime žaliti.

Rijekina „djeca“ Simon Sluga i Ivan Močinić odigrali su svih 90 minuta vrlo predano i solidno, dok je Toni Datković s klupe ušao u 79. minuti, te četiri minute kasnije dobio i jedini žuti karton na utakmici.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.