EP Poljaci izbacili Švicarsku u ruletu jedanaesteraca, Portugal protivnik u četvtfinalu

Subota, 25. lipnja 2016. 17:47 Napisao/la  SC

Utakmica osmine finala Europskog prvenstva: Švicarska - Poljska 1:1 (Shaqiri 82/ Blaszczykowski 39), 4:5 nakon izvođenja jedanaesteraca

 Poljaci su nakon ruleta jedanaesteraca svladali Švicarce i plasirali se u četvrtzavršnicu. Xhaka je promašio penal za Švicarsku u drugoj seriji.

Poljska je povela u 39. minuti. Kamil Grosicki je ubacio u šesnaesterac, loptu je dočekao Blaszczykowski i zatresao mrežu po sredini. Do vodećeg pogotka Poljaci su imali još tri poluprilike.

Milik je u 7. minuti pucao zamalo preko gola, a isto je učinio i Grosicki u 31. minuti. Milik je ponovno bio neprecizan u 33. minuti, a prvu polupriliku Švicarske imao je Schar, no vratar Fabianski zaustavio je njegov udarac.

U nastavku prvi je zaprijetio Lewandowski, a Yann Sommer je izvrsno reagirao. Švicarski vratar bio je na mjestu i u 53. minuti odbivši udarac Blaszczykowskog u korner. 

U 73. minuti Rodriguez je opasno zaprijetio poljskom vrataru Fabianskom, no Fabianski se nije dao prevariti. Pritisak Švicaraca nastavio je Seferović koji je u 79. minuti pogodio prečku.

Ipak, napori Švicarske nagrađeni su u 82. minuti kada je Shaqiri škaricama pogodio izjednačenje i odveo utakmicu u produžetke. Fabianski je u 113. minuti zaustavio najopasniji švicarski pokušaj u produžecima. Derdiyok je pucao glavom sa desetak metara uz desnu stativu, Fabianski je sjajno reagirao i loptu izbacio u korner.

ŠVICARSKA: Sommer, Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez, Behrami (77 Fernandes), Xhaka, Shaqiri, Džemaili (58 Embolo), Mehmedi (70 Derdiyok), Seferović

POLJSKA: Fabianski, Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk, Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski (101 Jodlowiec), Grosicki (104 Peszko), Milik, Lewandowski

Utakmica osmine finala Europskog prvenstva: Švicarska - Poljska 1:1 (Shaqiri 82/ Blaszczykowski 39), 4:5 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Jedanaesterci: 2:1 Lichsteiner (Švicarska), 2:2 Lewandowski (Poljska), 2:2 Xhaka promašaj (Švicarska), 2:3 Milik (Poljska), 3:3 Shaqiri (Švicarska), 3:4 Glik (Poljska), 4:4 Schar (Švicarska), 4:5 Blaszczykowski (Poljska), 5:5 Rodriguez (Švicarska), 5:6 Krychowiak (Poljska)