EURO 2016: Kolinda Grabar-Kitarović primila igrače i stručni stožer nogometne reprezentacije

Ponedjeljak, 06. lipnja 2016. 21:38 Napisao/la  SC

 Vi ste snaga Hrvatske i bit ćemo ovih dana u mislima s vama, rekla je predsjednica

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u ponedjeljak igrače i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije uoči puta u Francusku. Primanju su nazočili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar te pomoćnica za sport Janica Kostelić.

- Iznimno mi je drago što ste došli, da vam mogu zaželjeti svu sreću i puno uspjeha na predstojećem Europskom prvenstvu u svoje osobno ime i u ime svih hrvatskih građana. Hrvatska, nažalost, ovih dana prolazi kroz turbulentno razdoblje na političkoj sceni, ali život ide dalje i želim da upravo ovaj sastanak s vama svima pruži nadu i dobar primjer kako se svi u Hrvatskoj možemo ujediniti u ideji zajedništva, podržavajući reprezentaciju uz vatreno srce. Vjerujem da ćete se voditi tim mislima i da ćete dokazati koliko u Hrvatskoj ima talenta, snage i želje za pobjedom, koliko ima upornosti i kako možemo biti sjajni te ostvarivati najbolje rezultate kada radimo i dišemo za zajedničke ciljeve. Znam da vam neće biti lako, ali svi vjerujemo u vas i veselim se svakoj utakmici. Molim vas da ne osjećate pritisak, nego igrajte sa srcem kao i uvijek i znajte da ste kao najbolji nogometaši upravo vi ponajveći veleposlanici Hrvatske. Kada putujem svijetom, strani državnici uvijek mi spominju imena hrvatskih sportaša, posebno nogometaša, rukometaša, košarkaša i drugih pojedinaca, kao i umjetnika, pisaca, znanstvenika, a vrlo rijetko političara. Vi ste snaga Hrvatske i bit ćemo ovih dana u mislima s vama. Veselit ćemo se svakom vašem uspjehu i biti s vama u svakom trenutku neizvjesnosti i nadam se da ćete se vratiti u našu dragu Hrvatsku s odličnim rezultatima i razlogom za slavlje, da opet osnažimo hrvatski ponos, vjeru u sebe i svoj narod. Kada to želimo, možemo mnogo bolje, možemo biti najbolji, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

- Hvala predsjednici na lijepim željama i podršci koja nam je jako važna. Ponosno odlazimo na Europsko prvenstvo i znam da svi očekuju veliki rezultat, a mogu obećati u ime cijele momčadi da ćemo se boriti od prve do zadnje minute kako bismo osvjetlali obraz cijele Lijepe naše, rekao je kapetan Darijo Srna.