EP 2020

Hrvatska odigrala najbolje nakon SP-a

Petak, 06. rujna 2019. 22:38 Napisao/la  SC

Zanima li nekog gdje je bio Ivan Rakitić

Nikola Vlašić postigao prvijenac
Nikola Vlašić postigao prvijenac Foto: HNS

 

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Slovačku u najbolje odigranoj utakmici nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

U 45. minuti Vlašić se u duelu otrgnuo Lobotki, dotrčao do 18 metara i loptu desnom nogome prizemno poslao u desni Dubravkin kut - 0:1.

Hrvatski reprezentativci otišli su na odmor s minimalnom prednošću na kraju najbolje odigranog poluvremena u postsrebrnom razdoblju.

Triput se tresao okvir slovačkih vratiju, Vida (29) je u 29. minuti s 5 metara promašio prazna vrata, Petković je u 31. minuti nanizao nekoliko slovačkih braniča da bi Dubravka obranio njegov udarac.

Brozović (8) je pogodio gredu, Perišić je pogodio gredu (35) i stativu (36)!

Visoki presing, agresivni pristup i brza, okomita izmjena lopte činili su hrvatsku momčad opasnom u praktično svakom dolasku u zadnju trećinu.

Drugi dio počeo suprotno od prvoga, slovačka mreža zatresla se nakon prvoga udarca u okvir vratiju.

Perišić je u 47. minuti s 20 metara uz pomoć bloka povećao vostvo - 0:2.

Dva pogotka prednosti omogućili su hrvatskim igračima da u nastavku igraju bez pritiska rezultata, što je omogućilo hrvatskim navijačiam da uživaju u nogometu.

Način igre hrvatske reprezentacije potpuno je utišao tribine na City Areni u Trnavi osim dijela tribine s hrvatskim navijačima kojima se isplatio put u Slovačku.

Svjedočili su vrhunskom nogometu u izvedbi momčadi nad kojom su se u zadnjem razdoblju nadvili oblaci sumnje.

U 72. minuti Petrović je izveo tehničku bravuru, kada je u primanju leđima prošao Vavru u kaznenom prostoru, pa Škriniara "lažnjakom" i onda mirno loptu plasirao loptu pored Dubravke - 0:3.

Bio je to šlag na torti igre najboljega igrača na utakmici!

U 87. minuti Pašalić je izašao sam pred Dubravku i promašio vrata nakon izvanrednog Modrićeva proigravanja.

Zapljeskali su i Slovaci na tribinama...

U 89. minuti Brozović je ubacio zdesna, Lovren je na drugoj vratnici glavom loptu poslao u vratar pokraj Dubravke - 0:4.

Gdje je u tom trenutku bio Ivan Raktić?

SLOVAČKA: Dubravka, Valjent, Vavro, Škriniar, Hancko, Kucka (63 Haraslin), Lobotka, Hamšik, Rusnak (46 Brozinek), Duda, Mak (79 Duris)

HRVATSKA: Livaković, Bartolec, Vida, Lovren, Barišić, Brozović, Modrić, Vlašić (82 Badelj), Rebić (70 Brekalo), Perišić, Petković (83 Pašalić)

Gareth Bale donio je pobjedu Walesu u 84. minuti utakmice protiv Azerbejdžana koji vodi Nikola Jurčević.

Utakmice 4. kola, Skupina E: Slovačka - Hrvatska 0:4 (Vlašić 45, Perišić 47, Petković 72, Lovren 89), Wales - Azerbajdžan 2:1 (Pashev 26-ag, Bale 84/Emreli 59)

Poredak: Mađarska 9, Hrvatska 9, Wales 6, Slovačka 6, Azerbajdžan 0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.