Dvojbe Nike Kovača: Luka Modrić nakon El Clasica nije u optimalnom fizičkom stanju

Srijeda, 25. ožujka 2015. 10:25 Napisao/la  P. M.

Iz Madrida stoga neće biti blagi u reakcijama spram tabora hrvatske reprezentacije ako se Modrić u klub vrati iscrpljen ili s novom ozljedom, koju je u trenutnom fizičkom stanju lakše zadobiti

Sve se u posljednje vrijeme na relaciji Real Madrid - hrvatska reprezentacija vrti oko Luke Modrića. Dragulj iz Zadra imao je pravo vatreno krštenje, budući da je prvu utakmicu nakon četiri mjeseca stanke odigrao minule nedjelje i to protiv Barcelone na Camp Nou. Nije dvojbena činjenica da je u toj utakmici bio pravi, na vrhunskoj razini i da je uspješno dirigirao sredinom terena, kreirao akcije za trojac BBC u špici napada. Bitno je ono što ostaje iza toga susreta, a tiče se reprezentacije.

Modrić je u Barceloni s terena izašao malo prije kraja utakmice. Vidno umoran, psihički i fizički, što je i očekivano nakon duge pauze uzrokovane ozljedom upravo na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatske protiv Italije na San Siru u studenome prošle godine. Na redu je ponovno reprezentativna obveza, no sada je Niko Kovač u puno manjoj mjeri ovisan o Realovu veznjaku. U prvom redu zbog jasne slike u kvalifikacijskoj skupini. Iako Hrvatska još nije matematički osigurala izravan plasman u Francusku sljedeće godine, opći je dojam da se utakmica u subotu (18) protiv Norveške može odigrati sa smanjenim doprinosom Modrića. Teško se može dogoditi da Hrvatska i Italija ne odu izravno na Euro.

Pravo je pitanje koliko Modrić uopće može dati u subotu, ukoliko bude igrao. Nije se lagano rekuperirati nakon prve teške utakmice u četiri mjeseca neigranja i liječenja od ozljede. Niko Kovač ga ne mora nužno koristiti i time dodatno izmoriti uoči novih, možda i još težih klupskih obveza koje mu predstoje. Valja još jednom proći Atletico u Ligi prvaka, ali i dohvatiti četiri boda zaostatka za vodećom Barcelonom na ljestvici Primere. Iz Madrida stoga neće biti blagi u reakcijama spram tabora hrvatske reprezentacije ukoliko se Modrić u klub vrati iscrpljen ili s novom ozljedom, koju je u trenutnom fizičkom stanju lakše zadobiti.

Glede sastava Nike Kovača za utakmicu u subotu, postoji čitav niz varijacija u početnom sastavu bez Modrića. Eventualnim kasnijim ulaskom lako bi se prilagodio trenutnim taktičkim postavkama kao što je to učinio u El classicu, gdje je uspješno vodio Realove konce igre.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.