Dragan Skočić: Kad uzmemo u obzir dva poraza, argumenti nisu na mojoj strani

Ponedjeljak, 26. lipnja 2023. 16:39 Napisao/la  SC
Dragan Skočić
Dragan Skočić

Dragan Skočić izašao je pred novinare uoči treće utakmice na U-21 Europskom prvenstvu, hrvatska reprezentacija izgubila je šanse za plasmanom u završnicu nakon poraza od Ukrajine i Španjolske.

- Kad uzmemo u obzir ta dva poraza, argumenti nisu na mojoj strani. U odnosu na prethodne utakmice vidjelo se da smo protiv Španjolske bili dobri u reposjedu. Imali smo dobru točnost dodavanja 88 posto, a oni 90 posto. Radili smo početničke pogreške, dobivali golove... U prvoj utakmici je bila situacija četiri na dva ili tri na jedan, dakle numerički prijenosi su na našoj strani, a mi dobijemo pogodak. Od dobrih stvari izdvojio bih kako smo neutralizirali njihove ulaske i dva na jedan napade. Bilo je dosta dobrih stvari. Problem je što imamo posjed, ali smo jalovi. U organizaciji igre je cirkulacija bila dobra, kvalitetno smo napadali postavljenu obranu, a u odnosu na prošle utakmice imali 500 ili 600 dodavanja po utakmici, što zaista nije malo, prenosi Škočićevu izjavu germanijak.hr.

Utakmica proiv Rumunjske ima prestižni karakter:

- Pripremili smo se za nadolazeću utakmicu te smo analizirali smo naš prijašnji ogled sa Španjolcima. Protivnik koji ima dobar blok, znaju iz tog bloka izaći u polukontre i kontre, igraju direktno pa na drugu akciju, dobro kupe druge lopte i fizički su dominantni. Kod nas nema Stojkovića zbog kartona, a neki igrači imaju problema s ozljedama. Nadam se da će svi biti spremni za utakmicu. Bit će možda, odnosno vjerojatno, promjena. Zadnja je utakmica, dobit će možda neki igrači priliku, ali sutra ćemo sve znati. Čekamo raport doktora o zdravstvenom stanju, rekao je Skočić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.