Dejan Lovren: Ako se ne veseliš našem uspjehu, a Hrvat si, smrad si!

Subota, 24. prosinca 2022. 00:36 Napisao/la  SC

Ja da sam salutirao fašistički? Neka ih bude sram! Tužbe sam već pripremio. Tu nema oprosta, kazao je Lovren

Dejan Lovren: Ako se ne veseliš našem uspjehu, a Hrvat si, smrad si!

Dejan Lovren gostovao je emisiji Bujica na Z1 televiziji:

- Mjesec dana, otkako smo krenuli na SP nisam otvorio novine. Znam da je to pritisak i na mene, i na izbornika i na ostale. Još do danas nisam otvorio niti jedne novine. Svi su mi ispričali kako su pisali o meni. Ja da sam salutirao fašistički? Neka ih bude sram! Tužbe sam već pripremio. Tu nema oprosta! Ja predstavljam svoju državu i domoljublje. Nikad ne pozivam na nasilje i mržnju. Da, bio sam polupijan, ali i s razlogom sretan. Spreman sam za svoju državu! Zar ja to ne mogu izjaviti? Predstavljam svoju državu i narod koji možda nema glas. Ako ja ne mogu to reći, tko će reći? Tužit jednog po jednoga! Niti ne znam tko je ta žena. Ja nisam nikad nikoga vrijeđao. Ali vrijeđat ću te ako ti mene kreneš vrijeđati, kazao je Lovren o optužbama za fašističke ispade.

Nakon utakmice za broncu sukobio se s novinarima:

- Cijela priča je išla ovako: Bio je taj neki koridor kroz koji se prolazi do autobusa. Na kraju imaš pano, okreneš se i ideš dalje. Prolazim, stao sam sa stranim novinarima, među kojima su bili i novinari iz mog kluba, Zenita. Na svakoj su nam utakmici bili i čestitali. Bili su presretni što su me vidjeli, što sam osvojio broncu... Ja sam se pozdravio s njima, dolazim do naših i pitaju me - može izjava? Ja sam rekao, ne može, idem u autobus. Tada je krenulo oholo smijanje. Vrag mi nije dao mira. Vratim se i pitam tog novinara - što se smiješ? I tko se to smije? Svi su zašutjeli. Ta žena (novinarka Total Croatia Newsa, op.a.) se prva prestala smijati. Ponovio sam: Što se smijete? Jedan od njih (Frane Vulas iz Slobodne Dalmacije, op.a.) me pitao zašto im ne dajem izjavu. Rekao sam - sram vas bilo! Vi niste sretni zbog nas. Stranci su sretniji nego vi. Ne mogu se kontrolirati! Bio sam još pristojan.... Mislim da je taj čovjek smrad i dalje! Ako se ne veseliš našem uspjehu, a Hrvat si, smrad si! Što radiš uopće? Nećete me ušutkati nikada, rekao je Lovren.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.