Davor Šuker progovorio: Nadam se da ću postati član Izvršnog odbora FIFA-e!

Srijeda, 03. prosinca 2014. 09:14 Napisao/la  SC

Pokazali smo 1998. da nogomet nije samo za bogate. Mala zemlja je uspjela i pokazala da je sve moguće u nogometu, nadam se da to možemo ponoviti, rekao je Šuker za tajlandske novine

Davor Šuker napokon se oglasio. Doduše, progovorio je Bankok Post, ali je progovorio! Predsjednik HNS-a razgovarao je s tajlanskim novinarima uoči nastupa na humanitarnoj utakmici bivših zvijezda svjetskog nogometa, koje igraju tijekom proslave kraljeva rođendana. Jedno od pitanja odnosilo se na uspjehe hrvatske reprezentacije:

- Puno ulažemo u mlade igrače i reprezentacije. Na posljednjem EURO-u 95 posto naših igrača je stiglo iz tih ekipa. Puno trošimo i treba nam puno novca, samo 10 utakmica godišnje donosi novac, ostalo nam ne donosi ništa, kaže Šuker kojega su neizbježno pitali o bronci iz 1998. godine:

- Pokazali smo tada da nogomet nije samo za bogate. Mala zemlja je uspjela i pokazala da je sve moguće u nogometu, nadam se da to možemo ponoviti, rekao je Šuker.

Najvažnija poruka je sljedeća:

- Želim pomoći ljudima u nogometu. Razumijem nogomet i svojim iskustvom na i pored terena, nadam se da ću postati član IO-a FIFA-e u budućnosti, rekao je Šuker.

Predsjednik HNS-a sastao se s prvim čovjekom tajlandskog nogometnog saveza Worawijem Makudijem, kojega je ranije ove godine nominirao za popularni "Ice bucket challange".

- Još sam mlad i mogu učiti od gospodina Worawija. Nadam se da će Worawi nastaviti biti član IO-a FIFA-e, rekao je Šuker.

Inače, Worawi je osumnjičen za trgovinu glasovima i primanje mita.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.