Darijo Srna uoči Makedonije: Bit će ovo posve drukčija slika nego protiv Švicarske

Utorak, 04. rujna 2012. 10:48 Napisao/la  Z. G.

- Nema straha nakon utakmice protiv Švicarske. Pokazat ćemo drugo lice, drugi pristup i drugu igru. Svjesni smo da nije bilo dobro, ali tada smo održali samo dva treninga prije utakmice, rekao je Srna

Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna također ne može pobjeći od sjećanja na beskrvno izdanje u pripremnom ogledu protiv Švicarske. Srna je uvjeren da se tako loše izdanje ne može ponoviti u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Makedonije.

- Nema straha nakon utakmice protiv Švicarske. Pokazat ćemo drugo lice, drugi pristup i drugu igru. Svjesni smo da nije bilo dobro, ali tada smo održali samo dva treninga prije utakmice. Ovo sad su kvalifikacije, imamo najtežu skupinu dosad, ali smo samouvjereni i vjerujem da ćemo nakon prvoga ispita u petak s tri boda u goste Belgiji. Iskusna smo momčad, bez obzira na godine. Imamo čak i iskustvo dodatnih kvalifikacija protiv Turske… Ništa nas ne može iznenaditi, možemo do cilja bez obzira na težinu skupine, naglasio je Srna.

 Upravo je on inicirao preokret u maksimirskoj utakmici protiv Makedonije u travnju 2007. u kvalifikacijama za EP. Sedloski je iz slobodnoga udarca u 38. minuti zabio za 0-1, Srna u 58. izjednačio, potom Sedloski u 68. zaradio isključenje da bi Eduardo dvije minute prije kraja osigurao pobjedu.

 - Makedonci se niti tada nisu branili, igrali su otvoreno, zabili pogodak iz slobodnoga udarca… Ma, u nogometu je sve moguće, ali s druge strane - isključivo sve ovisi o hrvatskoj reprezentaciji! Igramo kod kuće u Maksimiru. Bude li ishod, ne daj Bože negativan, to nas neće pokolebati, dodao je Srna.

Teško išta može pokolebati i - Marija Mandžukića. Čim istrči na travnjak - zatrese mrežu. Tako barem izgledaju njegovi prvi tjedni u dresu Bayerna. Zabio je u Superkupu, Kupu i u obje dosadašnje prvenstvene utakmice.

- Dobro mi ide u klubu. Ali, isto sam tako svjestan da protiv Švicarske nisam bio na razini na kojoj trebam biti. Bitno je da sam spreman, a dobijem li priliku, pružit ću sve od sebe. Pogotke neću obećavati. Bitne su samo pobjede, neovisno o tome tko zabio, istaknuo je Mandžukić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.