Danijel Šubašić: Imamo igrače u vrhunskim klubovima, protivnici bi se trebali prilagođavati nama

Srijeda, 08. lipnja 2016. 16:36 Napisao/la  SC

Bio sam suigrač Ardi Turanu, znam dosta njihovih igrača, ali naš izbornik će nas upozoriti i na njihove mane. Prvi cilj nam je prolazak skupine, a onda ćemo vidjeti, kaže Mandžukić


Pred novinare u hotelu Barriere du Golf u srijedu su izašli Mario Mandžukić i Danijel Subašić:

- Prvi dojmovi su jako dobri, sve je na svom mjestu i lijepo su nas dočekali, a drago mi je da smo mogli obradovati djecu koja su nas došla gledati na otvorenom treningu. Svaka je utakmica teška na Europskom prvenstvu, a naši aduti moraju biti srce, borbenost i trčanje. Budemo li to imali, bit će nam puno lakše dobivati utakmice. Uvijek je lijepo otvoriti natjecanje pobjedom, tada poraste samopouzdanje, a jako respektiramo Tursku. Oni su fanatični na terenu, ali svjesni smo svojih kvaliteta. Međutim, te kvalitete s papira moramo prenijeti na teren i budemo li svi kao jedan uvjeren sam da možemo pobijediti. Sviđa mi se što izbornik misli da moramo više gledati što mi možemo dobro napraviti nego što može protivnik. Bio sam suigrač Ardi Turanu, znam dosta njihovih igrača, ali naš izbornik će nas upozoriti i na njihove mane. Prvi cilj nam je prolazak skupine, a onda ćemo vidjeti. U drugom krugu sve je moguće, kaže Mandžukić.

- Najvažnije je da dobro radimo i da smo zdravi. Bio sam na dva velika natjecanja na klupi i sada se nadam da ću braniti. Sve je odlično i čekamo utakmicu s Turskom. Meni je lijepo igrati u Francuskoj, a na Parku prinčeva još nisam nikada izgubio i nadam se neću ni sada. Poštujem sve momčadi i sve igrače, turska reprezentacija je dobra. Čvrsti su, jaki i nikoga nećemo podcijeniti. Jaki su u prekidima, Calhanoglu ih posebno dobro izvodi, no posebno im se ističe snaga kolektiva. No, budemo li kompaktni u obrambenom bloku, sve možemo riješiti bez prekršaja u opasnoj zoni. Imamo igrače koji igraju u vrhunskim klubovima, koji su dokazali da su i sami vrhunski igrači. Protivnici bi se stoga trebali prilagođavati nama, izbornik to od nas traži i to trebamo raditi. No, moramo ići utakmicu po utakmicu jer nam je osnovni cilj proći skupinu, rekao je Šubašić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.